Mat & Recept

icon

Vegan, Vegetariskt, Glutenfritt (Clean Eating)

Jag älskar mat i alla dess former. Ja lika mycket som jag älskar mindfulness (medveten närvaro) & yoga. Därför är det exakt det jag bjuder på här i form av rena härligt inspirerande recept och filmer på youtube. Självklart väljer vi ekologiska råvaror och odlar så mycket vi bara kan själv. Sedan är det underbart att titta närmare på naturens skafferi också. Här hämtar jag ofta inspiration till mina rätter.

Sedan älskar jag att min kropp känns ren och hälsosam, inifrån och ut. Därför tar jag hand om mig på det absolut bästa sättet. Mat ska inte stressas fram eller ätas i all hast, istället handlar mat för mig att stanna upp och verkligen njuta. Både när jag lagar den. Men det handlar också om att ta hand om sig, som en helhet. Här ingår sömn, träning, ren kost fri från kemikalier och tillsatser, ekologisk och rättvisemärkt. Det är DET jag inspirerar till här, helheten.

Recepten här nedan försöker jag göra helt utan gluten, sockerfria och laktosfria. Eftersom det är galet mycket nötter i många recept, skriver jag också alltid ett nötfritt alternativ (om det finns). Det kan vara Raw Food (mat som inte är upphettat till över 42 grader), eller andra veganska, vegetariska eller Ayurveda-rätter - varma som kalla. Låt inspirationen flöda och titta gärna en extra gång omkring dig skogen, naturen och vad du också kan odla själv.

Recepten här uppdateras kontinuerligt. Självklart är alla ingredienser ekologiska.

Hoppas du hittar inspiration!

Kramasté

Tanja