Gör smarrig avokado glass på 2 minuter (mjölkfri, vegan, raw)

DSC_0078

NY kort video uppe till dig på Youtube – hur du gör Supersmarriga OCH nyttiga avokadoglassen mjölkfri, raw & vegan gör du på 2 minuter!

Se filmen här hur——–FILM FILM FILM—->>>>>>

 

Här 15 anledningar att mumsa på avokado varje dag.

  1. Rik på vitamin a, b1, b2, b3, b5, b5, c, e,fosfor, magnesium, kalium, järn, fibrer, kalcium, natrium, niacin, folsyra och nyttig fetter (omega-3)
  2. Stark antioxidant (18 essentiella aminosyror, bla fytostroler, karetenoider antioxidanter).
  3. Stärker hjärta och kärl,
  4. Hjälper nervsystemet,
  5. Är anti-inflammatorisk,
  6. Stärker bindväv,
  7. Hjälper matsmältning,
  8. Oljesyrorna hjälper till att skapa transportceller som transporterar maten ut i kroppen.
  9. Minskar blodkolestrol,
  10. Minskar risk för vissa typer av cancer,
  11. De nyttiga fetterna ha i forskningsstuider visat sig minska sötsug och ge en längre mättnadskänsla. Det är en gammal ”myt” att ”avokadon gör dig tjock”.
  12. Skyddar mot diabetes,
  13. Reglerar blodsocker,
  14. Verkar avstressande för hela kroppen,
  15. Då den innehåller så mycket goda fetter är den perfekt som ”fuktkälla” också utvändigt för din hy. Perfekt att göra ansiktsmask på. Verkar anti-aging på hy.

Hur välja mogen avokado?

Jag har jättesvårt att hitta bra mogna avokados i Sverige. Antingen är de för mjuka eller hårda, känner du igen dig?

Hur som helst, Aztekerna kallar den för ’ahuacatl’ som betyder testikel, och en mogen avokado ska vara lite mjuk när du klämmer på den men fast samtidigt.

Om du skär upp en omogen avokado är det bara att droppa lite citron på den och så plasta in så mognar den. Har du inte hunnit skära upp men ändå har en omogen avokado är det bara att placera citroner bland dina avokados så påskyndar du mogningsprocessen.

OBS avokado oxiderar och blir brun när du skurit upp den. Du kan undvika det genom att droppa lite citron på köttet 🙂

DSC_0090DSC_0068DSC_0070 DSC_0104 DSC_0066