Att starta en livsresa – Föreläsning och Yoga på Hälsocamp Aspa Herrgård

tanja-dyredand-mindfulness-stresshantering-simon-kachoa-coach

 

Checkar in på Aspa Herrgård för att föreläsa och hålla yoga och guidad mindfulness.

Det slår mig alltid när jag reser omkring i Sverige hur fantastiskt vackert det är här. Som att ta sig igår från Roslagen till Aspa Herrgård vid Vätterns strand. Här blåser en mild vind och solen värmer så skönt. Deltagare på hälsocamp ‘ Min hälsoresa’ väntandes i solen och med den bil som skulle hämta mig från det försenade tåget.

Nu hade jag gärna sluppit allt strul med både olyckor på motorvägen, förseningar på SJ-tåg på upp till 50 minuter (pga odefinierbart signalfel) och faktiskt fysisk stress i form av springa genom hela centralen för att hinna med tåg-i-tid-pga-förseningar. Lite komiskt: eftersom stress var exakt det jag skulle föreläsa om.

Jag blir ofta inbjuden att föreläsa just om min personliga resa med rubriken ‘Ta det lugnt- Ja när jag är död’. Olika tillställningar för företag, organisationer, event, privatpersoner, mässor både här i Sverige och i utomlands. Jag älskar verkligen att föreläsa. Men främst handlar det om att beröra. Och att förändra. Att min historia kan beröra och också förändra. Förändra ett invant beteende, en programmering eller i vissa fall tagit så hårt tag i personen så att allt slagits ut i spillror.

Den största behållningen är de kommentarer och samtal som följer efter föreläsningen. Då många i sin tur öppnar upp och berättar om sina livsresor. Som nu. Efter min föreläsning. Där jag får följa med en den ena en den andra genom deras världar.

WOW vilka historier vi alla bär på. Extra WOW för alla som också tar ett stort beslut att vilja göra en livsförändring.

För att starta en livsförändring är stort. Det krävs

 • Mod att vilja förändra.
 • Ork att orka genomföra förändring.
 • Tillit att man klarar det.
 • Tålamod när mod, ork och tillit tryter.
 • Tacksamhet när man gör det.
 • En plan och så minst en plan B och C för att det ska bli en hållbar förändring.

Personerna jag nu föreläste för har gått på campen nu i två veckor, coachade av Simon Kachoa. De har två veckor kvar innan de sedan åker hem igen. Vilka hjältar, vilka krigare, vilka kämpar alla och en var är. De förändringar de redan nu åstadkommit på två veckor är helt fenomenala.

Men det handlar inte bara om kost och träning. Den mentala träningen, mindset, är minst lika viktigt.

Men också att

 • Kom ihåg när du tackar JA till något tackar du nej till något annat. Vad vill du? Vad vill du ha i ditt liv?
 • Våga bromsa när det blir för mycket runt omkring.
 • Våga be om hjälp från sin omgivning.
 • Vara närvarande, mer mindful här och nu, istället för att älta det som varit och oroa sig för det som komma skall.
 • Känna glädje och medkänsla för sig själv. Att uppskatta sig själv och sin förändring.
 • Vara TACKSAM för de små förändringar istället för att koncentrera sig på allt som går fel.
 • Boka tid för återhämtning på schemat. Så lite som 10 minuter om dagen räcker. 5 minuters djupadning exempelvis med magen är ett bra sätt. Två bra övningar hittar du här nedan. Dels att skicka medkänsla dels att andas…

Att våga släppa taget om allt sådant som inte längre ger dig energi och att bara landa i nuet. Det har vi gjort här idag efter min föreläsning.

Här kommer några bra övningar om du också vill släppa taget, skicka medkänsla till dig själv och ta bra paus med andning.

 

 

Själv är jag tacksam att bli inbjuden som föreläsare och som yogalärare. Det är en sådan lycka. Nu ser jag fram emot en fullbokad onsdag med möten, gala, inspelningar och event.

Ha en fin dag och kom ihåg att ta hand om dig lite extra.

kramaste

Här är några av deltagarna. Vissa vill så klart inte vara med på bild och det ska vi respektera…WOW för alla  otroligt starka och duktiga deltagare. Så himlans imponerad av er.

20170822_144839

Djupavstressande Yin Yoga och mindfulness meditation –  att bara landa i nuet och släppa taget övade vi på inte bara i yogan utan även i meditationen efteråt. Dels de som ville ligga på yogamatta och de som gjorde yoga på stol pga utmaningar med rygg. Älskar den totala avslappningen som infinner sig bara efter någon stund…

20992996_10154614096807237_4758706529047651374_n 21032404_10154614096952237_8249213068544041929_n

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *