Örter,  Plantbased Vegetarisk Mat

20 anledningar att äta granatäpple – lucka #14 och #15

I säsong lagom nu till jul är granatäpple. Här 20 anledningar att äta denna vitaminbomb. Vi öppnar lucka #14 och #15

Granatäpple har i studier visat sig skydda hjärta, stärker muskler, minskar sötsug, motverkar cancer och boostar immunförsvaret – Här 20 anledningar att blanda i lit granatäpple i din mat varje dag.

20 anledningar att äta lite granatäpple varje dag i din mat

  1. Innehåller vitamin A, B1, B2, B3 och B6, E, beta-karoten, folat, fosfor, kalium, kalcium, järn, magnesium, natrium, zink, omega-6.
  2. Rik på antioxidanter, ellaginsyra och flavonoider. Flavonoider är kraftfulla polyfenoler som också bland annat finns i rött vin, grönt te, kakao, superbär exempelvis acai mm.
  3. Stärker immunförsvaret.
  4. Studier visar att granatäpple verkar hämmande mot vissa cancerceller, bland annat bröstcancer och prostatacancer.
  5. Stärker cellförnyelse.
  6. Minskar risk för hjärt- och kärlsjukdomar.
  7. Balanserar blodsocker.
  8. Minskar sötsug.
  9. Stärker leder.
  10. Minskar risk för åderförkalkning.
  11. Minskar risk för blodpropp.
  12. Verkar inflammationshämmande.
  13. Motverkar  benskörhet.
  14. Verkar anti-aging för hy då den ökar cellförnyelse.
  15. Bekämpar cancerframkallande fria radikaler som bildas när vi rör oss i förorende storstäder, stressar eller solar för mycket.
  16. Motverkar bildning av den farliga blodkolestrolen.
  17. Antioxidanten ellaginsyra har visat sig bekämpa förkylningsceller innan de hinner utvecklas.
  18. Stärker muskler och nerver men också muskelkramper.
  19. Verkar bakteriedödande.
  20. Studier visar att den också motverkar exempelvis Candida albicans (jästsvampen)

Läs mer forskning om granatäpple här

För dig som är nyfiken på att läsa mer forskning om granatäpple här några av alla studier som finns.