Fira 4th of July med smarrig blåbärstårta (utan ugn, glutenfri, nötfri, vegansk)

recept-jordgubb-blabar-cheese-cake-raw-paleo

.

Idag säger vi Happy 4th of July till alla våra amerikanska vänner och firar med smarrig blåbärstårta. Du tjoffar ihop den i ett nafs och behöver inte ugn. Denna är också helt nötfri, glutenfri och vegansk! 

Grundrecept tårtbotten utan nötter

  1. Mixa 1dl blötlagt bovete, ca 10 urkärnad mjuka dadlar, 1dl cocosflingor,  2tsk raw vaniljpulver, 1tsk cayennepeppar, 2msk cocosolja (uppvärmd i vattenbad). Tryck ut i kakbotten längst ned.  (gott också att ha i ca 1cm riven ingefära).

Grundrecept fyllning

1. Mixa 2 frysta bananer + 1 dl fryst mango (som du skurit i ca 1cm bitar och lagt in i frysen tidigare) med det feta från cocosmjölk (ni vet det som blir som en kräm längst uppe på mjölken), 4 urkärnade dadlar, 1tsk raw vaniljpulver, 1tsk cayennepeppar. Mixa så att det blir lite skummigt och likt en sockerkakssmet.Till blåbärskakan hade jag i lite extra kardeumma (typ 1-2tsk) och lite till vaniljpulver men man gör som man vill =)

  1. När du pytslat ut tårtbotten i formen fyller du den med frysta blåbär
  2. Stjälper sedan på med fyllning och in i frysen.
  3. Jag gjorde ett fint hjärta först men blåbären var för tunga och åkte in under täcket i frysen..så jag garnerade efteråt med blåbär, halverade jordgubbar och lite extra kardemumma.
  4. Mums!

Lycka till och ni kommer ihåg att njuta av kakan mindfully, dvs medvetet här och nu =)

Namaste och ha en fantastisk tisdag. OBS gällande utomhusyogan i Edsbro återkommer jag senast kl 15 i em om den blir av. Just nu på tok för kallt  (+15) och ostadigt väder. Det kan så klart klarna upp, vilket jag hoppas!

Kramaste ( Namaste med kram)

//Tanja

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *