Raw Cherry Cheese Cake & #rosakokboken

raw-food-

rosakokboken annabenson stressaav

Vi välkomnar oktober månad – den går så klart i rosa!

Alla har vi någon vi känner eller känt som drabbats av cancer. I min egen närhet har jag tyvärr både förlorat många men också haft förmånen att se tillfrisknande. Denna smärtsamma märkliga sjukdom som ruska om och griper tag. Inte bara i de som drabbas utan alla runt omkring.

Under kommande månad kommer jag därför bjuda på recept, intervjuer och annat inom temat rosa. Första receptet är Raw Cherry Cheese Cake, helt fritt från vitt raffinerat socker, mjölkprodukter och gluten. Ingredienser som också visat sig påverka ph-balansen i kroppen, något som i sin tur gör kroppen mer mottaglig för sjukdom. Körsbär har också visat sig i forskning ha påverkan på vissa typer av cancerceller. Hade jag varit med i #rosakokbok hade denna fått vara med 🙂

Nedan finns också en härlig bildkavalkad från gårdagens lansering av Anna Bensons Rosa Kokboken II – till förmån för cancerfonden! Enjoy!

Recept Raw Cherry Cheese Cake

Så här gör du botten:

  • mixa 1 kopp solrosfrön, 4 msk kokosflingor, 4-5 stora urkärnade dadlar, 1tsk vaniljpulver och knivsudd himalayasalt
  • Mixa så att du kan forma bollar med handen av smeten och smeta ut i en form med avtagbar kant.
  • Skjuts in i frysen medan du gör fyllningen.

Fyllning 

  • Mixa 4 msk agavesirap med 3msk kokosolja du värmt över vattenbad.
  • Ha in mixerna 1 msk vaniljpulver, 2msk färskpressad citronjuice
  • Sedan i med 1 kopp cashewnötter som fått mjuka till sig i minst 4 timmar i vatten (eller över natten).
  • När du mixat detta har du sist i 1/2 tsk rivet citronskal.
  • Sist i med en 1-2 koppar urkärnade körsbär.
  • Häll över fyllningen på din bottenform och in i frysen med härligheten till den stelnat.

Innan servering gör du topping –

Topping:

  • Ta ut din frysta tårta ca 30 min innan den ska avnjutas.
  • Mixa 1 kopp urkärnade körsbär med 1msk kakao, 1/2 tsk vaniljpulver och rivet skal från en halv citron.
  • Toppa tårtan och garnera. NJUT!

15 anledningar att äta  körsbär

  1. Rik på vitaminerna C, E bland annat.
  2. Rik på folsyra, kalium, magnesium, kalcium och järn.
  3. Har högt melatonin-innehåll (naturligt) och kan alltså förbättra sömnkvaliteten.
  4. Melatonin-innehållet stärker också kroppen mot stress.
  5. Rik på fenolen (naturliga växtämnen)  som har inflammationsdämpande effekt och har lite samma påverkan som liknar acetylsalicylsyran i verktabletter.
  6. Proppfylld med antioxidanter.
  7. Antioxidanterna förebygger cellskador.
  8. De har också en anti-aging-effekt.
  9. Har i studier visat sig ha positiv effekt vid både gikt och reumatism.
  10. Har visat sig förebygga cancerceller.
  11. Skyddar kärl och hjärta.
  12. Hjälper muskler att återhämta sig.
  13. Har i studier visat minska muskelsmärta och inflammationer.
  14. Rik på fibrer.
  15. Har visat sig också ha positiv effekt mot hudinfektioner.

Några medicinska studier om körsbär..

  1. Insomnia and Cherries
  2. Cherry Consumption and the Risk of Recurrent Gout Attacks

  3. Tart Cherry Juice Reduces Muscle Pain and Inflammation
  4. Cherries and health: a review.
  5. Recovery facilitation with Montmorency cherries following high-intensity, metabolically challenging exercise.
  6. Cherry juice targets antioxidant potential and pain relief.

Här bildkavalkad från Rosa Kokboken II av fantastiska Anna Benson.

Ett ljuvligt rosa event med rosainklädd Birka Cruises, allt signerat eminenta Subito Event. Köp denna otroligt snygga & viktiga bok hörrni. Perfekt julklapp eller gåva till sig själv eller någon annan. Love it!

TACK bästa Anna Benson & Subito för fin kväll. Och TACK Aicha Gaye (redaktör Blogozine & som driver Stockholm Saltrum) som var min dejt igår..

20150930_191624

Finaste Anna Benson, älskade Babsan & undersköna Sara Varga som sjöng under eventet

rosakokboken subito event

Signering på G några av alla inspirerande i boken…

20150930_200150

rosakokboken

 

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *