Recept smarrig vegan vårrulle

stressaav vårrullar raw food

 vegan-mindfullyraw-tanja-recept-spring-rollsspring-rolls-vegan-mindfullyraw-tanja Mindfullyraw-tanja-vegan-spring-rolls-recept-956x533 tanja1

Idag är en riktig drömdag – ikväll håller jag nämligen mitt absolut första event för mina egna meditativa & återhämtande yin yoga-klasser i salt på Stockholm Saltrum

JA 🙂 avstressande yogan kör vi ett rum med välgörande salt, på yogamattor förstås. Saltrummet i sig är välgörande då den hjälper luftvägar, verkar avkopplande och har också visat sig bra mot exempelvis eksem och psoriasis.

För att få extra mycket energi till dagen har jag därför rullat dessa smarriga veganrullar 🙂 

Perfekta att förbereda innan och ha med i träningsväska eller matlåda. Då du själv bestämmer vad som ska vara i kan du ”go crazy” 🙂

Så här gör du vårrullen

  • Du behöver rispappersark (jag köper i asiatisk butik) som du “mjukar upp” enligt föreskrift sedan är det bara att rulla in det du känner för.
  • Här har jag skivat i tunna skivor av avokado, strimlat morot, sallad och gurka, lite algsallad & groddar. Mums!
  • Sen är det bara att rulla och vips är den klar!

raw-springrolls-sause-mindfullyraw-tanja-1

Recept dressing

  • Till dem gjorde jag en fantastisk dressing på 3msk Tamari, 3msk olja, 3msk vatten, 1 vitlöksklyfta, hackad färsk koriander, 1 pressad lime, 1,5 cm riven ingefära, 1tsk agavesirap, färskhackad chili (som jag smakade av med), 1-2 tsk sesamfrön (både vita & svarta hade jag i), 1 tsk svarta kumminfrön.

Överkurs – kall algsallad

  • Jag blötlade 4 olika alger i kallt vatten så att de mjuknade. Tänk på att alger sväller upp emot 10 gånger sin egen vikt när de man lägger dem i blöt. Till denna hade jag i agar agar, akamodoki, ogonori och wakame. Jag köper mina alger i hälsobutik eller i asiatisk butik. Du måste dock titta extra noga att de är kontrollerade så att inga extra tungmetaller finns kvar.
  • Över algsallade tjoffade jag också dressingen och lite extra sesamfrön – såååå gott!

raw-springrolls-mindfullyraw-tanjasprinrolls-raw-mindfullyraw-tanjaalger-recept-mindfullyraw-tanja

Så nyttigt är alger

Fyllda till bredden med mycket hög halt protein. Förutom det jod, kalcium och järn. Perfekt också att ha istället för “salt” i maten.

Hoppas du blir inspirerad.

Ses vi ikväll?

Kramaste//

Tanja

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *