Syrade Grönsaker så här gör du

syrade-gronsaker-tanja-dyredand-vanliga-villan-roslagen-edsbro-rimbo

Här är mina bästa tips för syrade grönsaker. Recept i Filmen och i texten —> Film Film Film

 

Har det snöat hos dig idag?
Här har det varit storm och snöat, så bestämde mig helt enkelt för att gosa in mig och göra syrade grönsaker och spela in youtube till dig.

Jag älskar allt som är syrat och nu är så mycket i säsong så att det är perfekt att lägga in inför vintern.

ps. Du kan verkligen ta ut svängarna med syrat och testa dig fram med olika inläggningar och hitta det du gillart ds

Varför syrade/fermenterade grönsaker

I syrad mat får mjölksyrebakterierna som finns naturligt i livmedelet växa till sig – probiotika el laktobaciller som de också kallas gör att andra bakterier som finns i våra slemhinner inte trivs lika bra

  • motverkar alleriger
  • hjälper kroppen att ta upp järn och zink
  • stärker tarmvägg
  • eksem
  • dålig andedräkt
  • motverkar canceroger
  • boostar hela immunförsvaret

Detta är redan syrat:

soya sås, oliver, fisksås, saltgurka, surkål, creme fraîche, fil.

Tips Gott att syra

  • Vitkål
  • Rödkål
  • Rödlök
  • Gulbeta,
  • Svartkål
  • Rättika
  • Morötter
  • Fänkål

 

Lycka till.

Kramasté
//Tanja

mindfully tanja fermented vegan food stressaav tanja dyredand gott fermenterat mindfully tanja vegan dyredand eat clean

1 Comment

  1. Marika

    Finns recepten textade också? Passar mej bättre än videoklipp😊

    Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *