Syrade Grönsaker så här gör du

syrade-gronsaker-tanja-dyredand-vanliga-villan-roslagen-edsbro-rimbo

Alltså älskar syrade grönsaker. Vi kan som inte få nog här hemma. Just nu syrra jag rödlök – eventuellt är jag typ beroende av syrad rödlök, Vet inte riktigt men det går åt som smör i solen här hemma i alla fall. Det känns som just syrad rödlök kan man ha till allt.

Hur som helst. Här är mina bästa tips för syrade grönsaker. Recept i Filmen och i texten —> Film Film Film

Detta är redan syrat:

soya sås, oliver, fisksås, saltgurka, surkål, creme fraîche, fil.

Tips Gott att syra

  • Vitkål
  • Rödkål
  • Rödlök
  • Gulbeta,
  • Svartkål
  • Rättika
  • Morötter
  • Fänkål

 

Varför syrade/fermenterade grönsaker

I syrad mat får mjölksyrebakterierna som finns naturligt i livmedelet växa till sig – probiotika el laktobaciller som de också kallas gör att andra bakterier som finns i våra slemhinner inte trivs lika bra

  • motverkar alleriger
  • hjälper kroppen att ta upp järn och zink
  • stärker tarmvägg
  • eksem
  • dålig andedräkt
  • motverkar canceroger
  • boostar hela immunförsvaret

 

Lycka till.

Kramasté
//Tanja

mindfully tanja fermented vegan food stressaav tanja dyredand gott fermenterat mindfully tanja vegan dyredand eat clean

1 Comment

  1. Marika

    Finns recepten textade också? Passar mej bättre än videoklipp?

    Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *