Huvudrätter,  Plantbased Vegetarisk Mat,  Stresshantering

Raw Sushi (Vegan & glutenfri)

 

SÅ GALET GODA är dess sushirullar som du gör i ett nafs.

Alltså nu till helgen är det lovat -20 grader hos oss, så vi har bestämt oss för att helt gå i ide. Ved är inhämtat, levande ekologiska ljusen tända, raggsockorna på och tänker mig rulla raw vegan sushirullar så att det står härliga till. Perfekt att rulla och sedan fylla kylskåpet med 🙂 när vi kör Wes Anderson filmkavalkad. Ja förutom söndag, då vi är VIPinbjudna på Fadimegalan på Berns (biljetter finns här)

Så här gör du Raw Nori-rullar

  1. Blomkålsris – mixa blomkål med 1-2 tsk risvinsvinäger, 2 dadlar & vatten (ha i lite vatten i taget, blir det för vattnigt kan man krama ur det innan man rullar nori-rullen). Vill du kan du ha i ca 1-2 msk tahini och 1msk kokosolja du värmt över vattenbad.
  2. Du kan också göra ”riset” på exempelvis blötlagd quinoa/chiafrön/blötlagda solrosfrön och gegga ihop med 1-2msk tahini och lite vinäger. Eller köra 50/50 med quinoa och blomkål, eller någon av blötlagda fröna/blomkål – våga EXPERIMENTERA!

Till Nori-Rullen

  1. Ekologiska Noori-ark (alger) och sedan grönsaker efter tycke som du skivar upp i stavar. Jag hade i morötter, gurka, avocado och röd paprika. Men man kan också ha i groddar och annan levande föda (solrosskott är kanongott), färska örter osv.

2. Rulla i rullmatta – skiva upp – klart att njuta =)

Vill man ha Wasabi är det kanongott till liksom Tamari att doppa i =)

Du kan också göra en variant på Wasabi 

  1. Mixa kummin, olivolja, havssalt, limejuice och smaka av med chiliflakes. Alltså detta är SÅ gott

Ingefära lägger du in så här

  1. Skala ingefäran och skiva tunna skivor med osthyvel.
  2. Marinera sedan  i 2msk vatten, 4msk risvinäger, 2tsk agavesirap (el annan naturlig sötning) och 2tsk salt.
  3. Låt ligga i minst 30 minuter
  4. NJUT 🙂

Kramasté & ha en fin helg..I know we will…

stressaav