Mindfulness,  Yoga

International Yoga Day 2016 – hur firar du?

 

 

Hur ska du fira Internationella yogadagen idag?

Själv är det med tacksamhet att yoga fått en egen dag – som firas världen över. Yoga är för mig större än livet. Det är livet beyond. Här hittar jag stillheten men också rörelsen. Här möts vår inre och yttre värld, kropp, sinne och själ.

När jag började med yoga för 19 år sedan var det många som fnyste på näsan och tyckte att jag höll på med något ’lite flummigt’, lite konstigt med märklig musik och underliga andningsövningar Yogan vars historiskt ursprungliga uppgift är att hålla dig frisk och smidig för att du ska kunna sitta länge, länge i meditation. Idag, finns yogan överallt.  Förutom i renodlade studios också på vanliga gym, på youtube, online, i dator, i telefon, podden, yogaresor- ja överallt. Som inbiten yogini är det en dröm. Att yoga finns tillgänglig för alla. Att alla kan hitta sin yoga- den yogan som passar dem. Att jag förra året tog mod till mig och utbildade mig till yogalärare är det bästa jag gjort. Nu är yogan en del av min vardag, min profession och mitt liv på ett nytt självklart sätt. När jag lär ut yoga är det som att yogan växer ännu mer. Det är som det är det som är yogans uppgift – att få växa, sprudla och ge energi. Att den utvecklas och förändras dynamiskt med alla som börjar utöva den.

Så ikväll när jag håller mitt utomhusyogapass på Aspöparken i Örby, med start klockan 19.00-20.00 är alla välkomna och fira in Internationella Yogadagen lite extra 🙂

Kramaste

//Tanja

”You cannot DO Yoga. Yoga is your natural state. What you can do are yoga exercises, which may reveal to you where you are resisting your natural state”.

Sharon Gannon.

tanja dyredand stressaav mindfulness 

13221599_10153444048877237_3255419392307216186_n