Gotta,  Plantbased Vegetarisk Mat,  Vegetarisk sockerfri gotta

Tårta Morsdag på 30 minuter – glutenfri mjölkfri fri från vitt socker

 

Denna tjoffade jag ihop igår på knappa 30 minuter och är perfekt inför  morsdag. Den är glutenfri, du behöver ingen ugn och den kan varieras efter smak och tycke. Mina älskade yogis som kom på min workshop ’Yoga för Hormonbalans’ ( Studio Karma) bjöd jag dessa på och det blev verkligen en succé.

Imorgon kommer mina föräldrar på besök så då kan vi också fira Morsdag med denna läckerhet lite extra här hemma. Kom ihåg att följa  mig på Insta: @mindfully_tanja så får du filmer och bilder från min vardag (dvs fler uppdateringar än här ).

Röda bär är kanon för att få ökad hormonbalans i kroppen samtidigt som de boostar ditt immunförsvar. Det bästa är att vi nu går in i säsong för mängder av goda röda bär, exempelvis jordgubbar, smultron, körsbär och snart också hallon! Ja och så kommer vattenmelonen snart i säsong också. MUMS säger vi till de röda bären & frukterna.

Recept Raw Red Berry Cake

Botten grundsats raw food bollar. Här recept.

Grundsats botten: 10 mjuka dadlar, 2dl solrosfrön(alt cashew el annan nöt du blötlagt i minst 4 timmar), 3 dl kokosflingor, 2tsk cayenne, 2cm ingefära, 2tsk vanilj, 2msk kakao, 2msk kokosolja.
1. Mixa först dina frön el nöter så att de blir en jämn massa. Tillsätt alla andra ingredienser och ev behöver du lite vatten i. Du ser när du kan börja forma smeten till bollar.

VALFRITT: Jag mixade också i 2cm ingefära, 5 maskrosblad, 10 späda nässlor, 10 späda björklöv som jag sköljt väl och som ger extra bra balans för hormoner.

Vill du ha syrligare smak byter du ut dadlar mot ex aprikoser du blötlagt i minst 4 timmar. Bre botten i valfri form och ställ in under tiden du går fyllning.

Fyllning:

  • Gröp ut det hårda från kokosmjölken 2 bunkar,
  • vispa till kokosgrädde med vanlig visp!
  • Mixa i ca 250g hallon/blåbär (eller annat bär du gillar). Jag hade i 250 g sammanlagt av hallon, röda- och svarta vinbär.
  • Smaka av med naturlig sötning och blanda med kokosgrädden. OBS smaka inte av så att du får saliv i smeten, dvs så att du dippar samma sked i kokosgrädde/ bärmixen, då stelnar inte fyllningen annars.
  • Tjoffa ut smeten på din botten.
  • Låt stelna i frys eller kylskåp och sedan kan du smycka ut som du vill. Jag blandade hallonmixen med kokosgrädden och gjorde marmorering och satte till ätbara blommor i form av pensér, violer och rosor.
  • NJUT 🙂

Imorgon ses vi här senare då jag har behandlingar på dagen (som vanligt) men firar sedan morsdag med min mamma (och pappa) här på Villa Dyredand. Vi tok-renoverar ju blivande Yogastudion, Gårdsbutiken och Örtagården, så det blir arbetskläder på och munskydd imorgon hahah…

JAAAA, du får ge dig till tåls. Vet att många hört av sig om att få Vlogg till Youtube med lite härliga inspirerande klipp från hur det går med vår trädgård och renovering. Ska jag vara ärlig (och det måste jag) handlar det om att jag inte hunnit klippa ihop all material jag har. Så det kommer. Vet också att många önskat fler guidade meditationer, framförallt för att minska stress. Det kommer också, var så lugn 🙂

Ha en fin kväll och ta hand om dig och hörs vi inte innan så GRATTIS på Morsdag du som är mamma <3

morsdag-raw-vegan-recept-tanja-dyredand

raw-vegan-eat-clean-cake-tanja-dyredand

morsdag-tanja-dyredandcake-tanja-dyredand