Event

Premiär The Road Ahead

Kan man på rullskidor staka sig 2500 km, genom hela Sverige? JA om du frågar Fredrik Erixon, äventyrare som vurmar extra för längdskidor och våra svenska skogar.

I veckan blev jag inbjuden till premiären av dokumentären The Road Ahead, där vi får följa Fredrik Erixon uppnå ett av sina livsmål: åka rullskidor från nordligaste Karesuando till sydligaste Smygehuk. 30 dagar på rullskridskor i alla väder, endast sovandes i sovsäck och tält.

”Jag ville göra den här utmaningen dels på ett personligt plan, då detta är på min bucket list som inbiten Vasaloppsåkare, men även för att uppmärksamma klimathotet vi står inför. Rapporter visar att vårt svenska klimat kan påverkas, och snöprognosen också. Så min fråga var: kommer mina barn ens kunna åka längdskidor i framtiden, om snön inte finns längre som vi haft den förr”, säger Fredrik Erixon.

Innan filmen fick vi ta ta del av diskussion om just miljö, klimat och skog mellan Fredrik Erixon, skogsbiologen Sebastian Kirppu och Vasaloppets VD Eva-Lena Frick. Extra intressant då man även i filmen kan skymta mer av kalhyggen än faktiskt urskog som tyvärr inte längre finns kvar.

TACK bästa Alexander Erwik & Erwik Communication för eminent event. ALLTID lika proffsigt. Blev också riktigt glad av goodiebagen med Tigerbalsams nya linimentplåster, ny energidryck UTAN koffein & taurin (IQfuel) och bra muntabletter från för att minska virus/bakterier. PERFEKT för mig som föreläser och håller yogaklasser nu på min bokturne.

Underbart också att träffa så många godingar i minglet. 😀 Bästa Pernilla Pramberg jag alltid blir så glad av och fina Doggelito som snart visar sin konst.

TACK och stor kram till alla. Kom ihåg att ta hand om dig.