#AllaKanYoga

Nu lanserar jag mitt mission för 2018: #AllaKanYoga – jag vill göra yogan tillgänglig för ALLA. Oavsett var du är och oavsett du är nybörjare eller van yogi.

Vad är #AllaKanYoga

Under hela 2018 kommer jag dels att bjuda in till yoga på olika ställen, dels att åka ut och yoga hos dig. Fokus i första hand Roslagen, men jag kommer även åka ut i övriga Sverige.

#AllaKanYoga kommer att vara yogaklasser, workshops och föreläsningar med lite olika typer av teman. Teman som inkluderar ALLA.

Jag vill att 2018 är året då jag börjar ge tillbaka till samhället. Nu är jag så pass stark efter min kollaps att jag vill viga året till att ge tillbaka och sprida yogans ljus överallt.

#AllaKanYoga – en helt annan typ av tillåtande yoga

Alla som andas kan vara med – på #AllaKanYoga-klasser, event och föreläsningar. Här tar jag fram helt unika klasser helt utifrån vilka som kommer. Istället för en speciell yogastil – väver jag in medicinsk yoga, återhämtande yin yoga, lite Kundalini yoga och så djupandning och meditation (Pranayama & Nidra).

#AllaKanYoga är tillåtande, omhändertagande yoga som verkligen alla kan vara med på. En position kan indvidanpassas så att den fungerar utifrån din egen dagsform och din kropp.

Teman kan vara: Jag Duger som jag är. Jag är tillräcklig. Relax & Rewind. HjärnYoga. Stressa av.

Pro-Bono yoga 1 gång i månaden

EN gång i månaden åker jag ut till organisationer, föreningar eller områden som kanske inte har råd att anlita en yogalärare eller vet om det finns det finns ett så pass stort intresse för exempelvis en yogakurs om 10 gånger.

SÅ OM du har en förening, organisation eller jobbar med ett projekt som skulle vilja ha mig till er för att hålla #AllaKanYoga-klass mejla då till tanja@stressaav.nu och motivera varför jag ska komma till er. Varje månad väljer jag ut ett ställe jag kommer till.

Redan nu har jag en fritidsgård, ett hem för ensamkommande, dagis, yoga för arbetssökande, yoga för pensionärer,  och ett hvb-hem för unga tjejer inför 2018 – men året är långt och jag ser fram emot att fler hör av sig 🙂

Dessa klasser gör jag gratis -pro-bono som ett sätt att ge tillbaka. Att få in yogan där den behövs men där medel kanske saknas!

Drömmen är så klart också att andra yogalärare över hela Sverige hakar på och förmedlar #AllaKanYoga på sin ort/sitt område.

Varför #AllaKanYoga?

– Jag vill slå hål på myter om yoga

Det finns ofta många förutfattade meningar om yoga och vem som kan yoga.

Som yogalärare får jag den här typen av frågor mycket ofta:

  • Måste man inte vara vig för att yoga? Jag kan inte yoga för jag är stel som ett kylskåp!
  • Måste man  inte kunna stå på huvudet för att yoga?
  • Vad ska jag ha för kläder, jag har inga häftiga yogakläder, kan jag ändå vara med?
  • Tänk om jag gör fel och gör bort mig, jag vågar inte komma!
  • På Instagram och i sociala medier ska man se så perfekt ut när man yogar, jag tror inte jag vågar komma på en yogaklass!
  • Jag blir så rastlös av att andas och yoga, det händer ju ingenting!
  • Jag skulle vilja/behöva yoga för att komma ned i varv, men jag hinner inte!
  • Yoga är ju bara till för smala vältränade, jag är inte det, jag kan nog inte komma då?
  • Jag har testat yoga en gång och jag gillade det inte!
  • Jag har så mycket krämpor, ont i knän/rygg/nacke, jag blir nog bara värre av yoga?

Nu vill jag slå hål på dessa typiska myter, och i många fall ororsmoment för många. Många som kanske vill ta steget och testa yoga, men som inte av olika anledningar kommer sig för det. Det kan också vara så att man testat en typ av yogastil och inte riktigt tyckte att just den typen av yoga passade en, och därefter stängt dörren till alla andra yogastilar också. Det finns så många olika stilar inom yoga. De stilar som är mer fokuserade på muskler, styrka, balans och smidighet emedan andra mer ger en work-in, passiva yogastilar för återhämtning. Den röda tråden genom alla stilar är balans mellan kropp och sinne samt andetaget. Att du får ökad mental balans och mer medveten närvaro.

Yogans fantastiska verkan ska verkligen vara tillgänglig för alla enligt mig. Inte bara en liten ´klick´utan alla ska våga testa, våga yoga.

Är så oerhört peppad inför detta och en förhoppning är så klart att fler yogalärare hakar på #AllaKanYoga på sina orter, så att yogans ljus sprider sig överallt!

Så jag hoppas vi ses – #AllaKanYoga