Happy 4th July – fira med cheesecake du slänger ihop utan ugn (glutenfri,vegan)
.
Idag säger vi Happy 4th of July till alla våra amerikanska vänner och firar med smarrig cheesecake med blåbär! Du tjoffar ihop den i ett nafs och behöver inte ugn. Denna är också helt nötfri, glutenfri och vegansk!
Grundrecept cheesecake botten utan nötter
- Mixa 1 dl glutenfria havregryn, ca 10 urkärnad mjuka dadlar, 1dl cocosflingor, 2tsk raw vaniljpulver, 1tsk cayennepeppar, 2msk cocosolja (uppvärmd i vattenbad), gott också att ha i ca 1cm riven ingefära.
- Placera en platsfilm eller bakplåtspapper i en kakform med avtagbara kanter och tryck ned geggan så att du får en tårtbotten.
- Skjuts in i frysen när du gör fyllningen.
Grundrecept fyllning
1. Mixa 2 frysta bananer + 1 dl fryst mango (som du skurit i ca 1cm bitar och lagt in i frysen tidigare) med det feta från cocosmjölk (ni vet det som blir som en kräm längst uppe på mjölken), 2 msk pressad citronsaft, 4 urkärnade dadlar, 1tsk raw vaniljpulver, 1tsk cayennepeppar. Mixa så att det blir lite skummigt och likt en sockerkakssmet.Till blåbärskakan hade jag i lite extra kardeumma (typ 1-2tsk) och lite till vaniljpulver men man gör som man vill =)
- När du pytslat ut tårtbotten i formen fyller du den med frysta blåbär
- Stjälper sedan på med fyllning och in i frysen till det stelnar.
- Jag gjorde ett fint hjärta först men blåbären var för tunga och åkte in under täcket i frysen..så jag garnerade efteråt med blåbär, halverade jordgubbar och lite extra kardemumma.
- Mums!
Lycka till och ni kommer ihåg att njuta av kakan mindfully, dvs medvetet här och nu =)
Kramaste ( Namaste med kram) och ha en ljuvlig 4th of July
//Tanja