Hemgjord Syrensaft på 4 ingredienser (vegan)
Jag älskar syrener. Dels för att de är vackra, för doften och så kan man göra läskande god syrensaft. Perfekt för sommarens festligheter, dop, bröllop, fester och så vidare. Sedan kan du göra extra satser nu och frysa in så att du har sommaren lång.
Ny kort film uppe på Youtube hur du gör Syrensaft utan vitt socker och citronsyra! Recept på Youtbe där jag visar i vårt kök hur du gört 😀 Hoppas du gillar filmsnutten hihi..FILM FILM FILM—>
RECEPT
Gör så här:
– Plocka ca 15 kronor av syrénblomma och lägg i en kastrull.
– Skiva två eko-citroner över
– Häll över 1,5 liter, koka upp hastigt. Eller om du är fully raw häll vatten ca 43-45 grader varmt över.
– Smaka av med naturlig sötning. JAg hade i 0,5 dl agavesirap men du tar vad du vill. Vill du ha vitt raffinerat socker föreslår receptet 17 dl (!) socker. Jag gillar inte när det är för sött, så smaka av så att du gillar det du ska dricka.
– Jag skippar helt citronsyran, vill man ändå ha i det är det runt 30g
– Låt stå i 2-3 dagar, sila rent och häll upp på flaska.
– här kan du smaka av med ev mer sötning om du tycker den är lite syrlig. Alla tycker olika och jag föredrar lite syrligare därav mindre sötning. Håller i drygt en vecka i kylskåp. Vi har aldrig haft den längre än så då den gärna försvinner fort 🙂
NJUT
Håller ca 1 vecka i kylskåp. Du kan frysa in den.
Prenumerera på kanalen så får du klippen direkt.
Följ mig också på
Insta: @mindfully_tanja
Facebook.com/ vanligavillan