Astrologi,  Författare Tanja Dyredand

Jag gråter ohämmnat – LionsGate 2017 bring it on!

9 augusti 2017. Och jag gråter ohämmat. Orkeslös. Ledsen. Oro i kroppen. För att sedan pendla till total eufori. Ibland sker förändringen flera gånger på en timme och har gjort det nu sedan i måndags. Ibland är det så. Man måste bara släppa taget och låta det komma ut. Känner mig stark och skör på samma gång. Jag tror att vi påverkas av månen och av starka energier. Vad tror du? Enligt Mayakalendern går vi nu in i en mycket stark energi – med augustifullmånen och Lejonporten -LionsGate 2017. 

Så plötsligt förgyller den hela himlavalvet med sin skönhet. Sprider ljus i skogens skuggor. Under vissa timmar så bländande klar att man för ett ögonblick undrar om det inte är dag istället för natt. De dramatiska kanterna på trädens silhuetter suddas ut. Fullmånen har gjort entré. Månen som när den svällande vacker strålar som sitt starkaste jag, om än upplyst av solens förbarmande strålar. Så gäll att man nästan kan urskilja kratrar och struktur. Så lysande att den nästan vibrerar.

Genom tidevarv har månens symboliska dragningskraft påverkat oss. Månens magiska omvandling bidragit till högtidliga handlingar, kulter och ceremonier. Den påverkar världshaven till flod och ebb. Andra vittnar om dålig sömn, bråk, olyckor och störd menstruationscykel. Inom yogavärlden undviker man att yoga vid full- och nymåne. Mest för att energierna är starka då och man själv kan känna sig extra skör.

Augustimånen i år är något helt annat. Två förmörkelser och ett meteorregn under loppet av 21 dagar. Den första partiella förmörkelsen av månen inträffade nu i måndags, den 7e augusti. Den 21 augusti infaller perseidmeteorernas regn och en solförmörkelse. Himlakroppar i rörelse, starka energier likaså.

Enligt astrologiska kalendern, stjärntydare och gamla Mayaindianernas Mayakalender har vi nu passerat in i en av de mest energifyllda perioderna i år, den så kallade  ’Lejonporten’ (Lionsgate 2017). En energiprocess som flödar från 8/8 till fram till den 21/8 och där månförmörkelsen 7/8 (med Merkurius retrograde) är en del av processen.

Enligt Mayaindianerna kallas denna period 2017 för ’Himlens heliga arbete’ där förmörkelsen stoppar oss från att gå i invanda mönster och de starka solexplosionernas ljus hjälper oss att ’födas om på nytt’ och skapa nya livsriktningar.

Enligt mayaindianderna är energiflödet denna augusti mycket intensivt. Den påverkar kropp och sinne, den skapar krusningar både till det som varit och in till framtiden. Nu strålar lejonets stjärntecken som också är symbolen för sol, styrka, kraft. Den utgår från hjärtat och det vi känner starkt för i hjärtat kommer också vara vår drivkraft framåt.

Under perioden startar också Merkurius en av sina retrograda – 13/8 – 5/9. Här har du möjlighet att lyssna på din intuition. Många upplever också en känsla av förvirring, vad vill jag, vad känner jag, är detta rätt osv. Något som är naturligt, framförallt i en tid av förändringsprocess. Ibland kan man känna att man drabbas av ’otur’, kan känna sig yr, i oblans. Detta är för att vändpunkten sammanfaller med tranformationen, en förändring mot högre medvetandenivå som sedan sker efter inträffandet av solförmörkelsen 21/8. Många menar att eclipsen liknar en pupill, och kan hjälpa oss att ge ny syn på tillvaron. Under denna period kan många också känna att de har problem med synen då förändringsprocessen är pågående.

Det är nu dags för dig att återblicka till ditt ’gamla jag’. Att se, tacka, förlåta och kunna gå vidare. Att möta både jobbiga och bra saker. Att säga farväl till ditt ’gamla jag’ så att du kan rensa det som du inte vill ta med dig in i framtiden. Bryta gamla (o)vanor. Ta bort energitjuvar. Att kunna släppa taget om allt som inte längre ger dig energi. Vilka rädslor eller konflikter du har i ditt bagage är något du nu får möta och kom ihåg att det krävs mod att våga släppa taget för att öppenhjärtat kunna öppna upp mot din nya riktning.

Personligen välkomnar jag denna process. JA, även om den varit tuff sedan igår. Jag har gråtit ohämmat. Tårarna kommer utan egentlig anledning. Orkeslös. Svårt att sova. Oro i kroppen. För att sedan i nästa timma drabbas av total eufori, glädjerus. Jag är stark och skör på samma gång. Toppar och dalar. Jag är helt övertygad om att himlakropparnas rörelser också påverkar oss. Om inte annat är det sunt att ibland göra en rannsakan, avslut.   Även om det är tufft ibland att möta sig själv som allra skörast.

Varför är det ofta så svårt att bara släppa taget. Att betrakta och bejaka alla de sidor som man har. Att välkomna mig som jag är. Stark, skör, glad, ledsen, inkännande, medkännande,omhändertagande och ibland mycket självupptagen. Så ser jag ut. Så är jag som person.

I en förändringsprocess krävs det sötma och det sura. Att kunna inse vad man kan förbättra hos sig själv. Men också vad man har för styrkor.

Fråga dig själv

  • Vad vill du tacka dig själv för?
  • Vad vill du förlåta dig själv för?
  • Vad vill du förlåta andra för?
  • Vad vill du lämna/inte ha kvar i ditt liv mer?
  • Vad vill du ta med dig in i framtiden?
  • Vad vill du hylla hos dig själv?

Det krävs mod att förändra det man kan. Mod att kunna bli sin egen förändring och lysande stjärna. Så att du kan lysa mer än augustimånens magiska strålar.

Ha en fin onsdag. Ta hand om dig lite extra nu när energierna stormar omkring oss. Själv ska jag måla meditativa ornament på golvet i yogastudion, meditera, sluta gråta ohämmat och yoga mig starkare inför att hålla veckans yogaklasser. Ikväll, imorgon och lördag på Studio Karma, imorgon kväll och på söndag hos oss på Vänliga Villan. 

kramaste

mayakalendern-lejonporten-2017

lionsgate-2017-maya

Photo creds from link here