Plantbased Vegetarisk Mat,  Tillbehör

Ljuvligt knäckebröd med nässla

 

TACK för mejl gällande knäckebrödet/kexet som jag hade till kirskåls- & björkpeston. Här kommer recept på den.

Precis som med peston kan du variera detta knäckebröd/kex efter smak och tycke (eller vad du råkar ha hemma).

Jag brukar köra två plåtar på söndag så har vi ett gäng sådana här sedan till veckan. Det är så himlans smart att förbereda mat inför veckan tycker jag. I alla fall för oss är det perfekt då våra veckor annars säger bara tjoff!

Detta hade jag i mina knäckisar/kex

  • 2dl solrosfrön, 2dl råghavre, 0.5 dl glutenfri mjöl, 4msk linfrön, 4msk chiafrön, 4msk phylliusfrön
  • Valfritt: 1dl hackade nötter alt. mer solrosfrön.
  • Valfritt: Jag hade I 5 st maskrosblad och 0,5 dl hackade späda nässlor!
  • Smaka av med kryddor. Jag hade i 2 tsk cayennepeppar, sedan himlayasalt, timjan och peppar.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser med ca 2 dl vatten och 3 msk god olja. Låt stå I 30 min och götta sig.
  2. Bre ut på plåt med smörpapper.
  3. Grädda sedan I ugn 250 grader. Olika ugnar olika tid så håll koll när en sida börjar bli brun tar du ut plåt och vänder sida och kör lite till.
  4. För RAW: kör sakta på 45 grader eller i raw rost-ugn. Du kan också ställa plåten på 45 grader över natten!

Bryt eller klipp i valfria bitar. Njut!

Lycka till och ha en fantastisk lördag. Vi har haft en helt galen vecka med skolavslutningar och jobbuppdrag. Idag blir det dock övernattande gäster med Emelie & Jakob här i Vänliga Villan. 

Så nu har vi tok-städat hela huset och Joakim skruvar ihop utemöbler till ovanvåningens altanterrass haha. Vi köpte dem för evigheter sedan men har ännu inte skruvat ihop dem. Jag säger som jag brukar: bra att vi får gäster hit då kommer vi igång med det mesta plus städar! Alltid i sista minuten och till tonerna av Laleh, Dodie, Missy Elliot, Kelis, Linda Pira & Destinys Child. 😀

KRama om dig själv lite extra idag och kom ihåg att berätta för dem du älskar att du älskar dem.

 

kramaste

pesto-tanja-raw-vegan

knackebrod-tanja-dyredand