Mindfulness

Det finns många fördelar med Mindfulness, bland annat används den för att;
* hantera stress, både förebyggande och under stressymptom, men även för att

*höja sinnesnärvaro,
*få återhämtning,
*minska utbrändhet,
*öka självkänsla,
*öka koncentration,
*öka fokus och inlärning,
*gör dig mer effektiv,
*gör dig mer avslappnad, trygg och lugn,
*ökar glädje och dina positiva känslor,
*gör klokare val,
*förbättrar sömnen,
*ökar tålamod
*klarar utmaningar,
*minska ångest,
*minska social fobi,
*mot kronisk smärta,
*ätstörningar,
*självskadebeteende,
*alkohol och drogberoende,
*minska depressioner.

Jag jobbar idag som holistisk coach med mindfulness, stresshantering, yoga, meditation och ren ekologisk mat som min passion och mitt mission. En medveten modern medmänniska som coachar till ett mer balanserat och kärleksfullt liv. Allt för att du ska uppleva livsglädje, harmoni och ny inspiration.

Jag ser kropp och sinne som en helhet. Där allt hänger ihop. Och när du hittar balans i hjärta och hjärna det är då du mår som bäst. Jag ger verktyg att hitta medveten sinnesnärvaro här och nu; så att hela HJÄRNANS kapacitet kan få blomstra utan störningsmoment. Och att tillåta HJÄRTATS drivkraft, passionen, bli din motivation. Men det handlar också om tillit, tålamod och tacksamhet. Det är då du kan nå din fulla potential i dig själv. Nå din framgång.

Jag är certifierad Mindfulnessinstruktör inom MBSR-programmet (Mindfulnessbaserad stressreduktion genom Jon Kabat-Zinn) som är en vetenskapligt bevisad mental träning för stresshantering och återhämtning där man kombinerar mindfulnessövningar (helt utan religiösa aspekter) med KBT och psykoterapi. Jag är även diplomerad Vipassana Meditation Teacher (i guidade meditationer på ex tysta retreats men även inom annan meditation samt PranaYama & Yoga Nidra) samt Kundaliniyogainstruktör och Yin Yoga Teacher med inriktning fascia, bindväv, rörlighet och återhämtning. Förutom detta har jag utbildning Medicin 1 anatomi, fysiologi och sjukdomslära samt collegenivå 1 rådgivning.

Idag coachar jag både privatpersoner, företag, organisationer och kändisar, inom alla yrkeskategorier och åldrar. Ofta inom stresshantering, men även inom mental träning, livsförändringsprocesser, självbild/själförtroende, ökat fokus och ökad kreativitet. Även som stöd för diagnoser inom självskadebeteenden, ADHD, ADD och Bipolär sjukdom. Jag kan privatcoacha eller om du/ni föredrar att bli coachade i grupp, i vissa projekt ingår jag även som del av ett större team. Jag jobbar icke-dömande, tillåtande och med ett öppet sinne.

Vad ÄR Mindfulness?
Mindfulness är mer än bara en terapiform, precis som yoga, så är det en hel livsfilosofi. Övningarna är en del men även sättet att se på tillvaron och framförallt respektera andras olikheter likt man respekterar sina egna egenheter är grundläggande.

Man brukar säga att SOAL är grunden i Mindfulness

*Stop
*Observe
*Accept
* Let Go

Stop: Att stanna upp är inte alltid så lätt, ibland är det enklare att inte stilla sina tankar utan låta dem fladdra bakåt och framåt i tiden. Att behöva ”MÖTA” sig själv i stillhet/tystnad är bland det läskigaste man kan göra faktiskt.
Observe: Att observera nyfiket men opartiskt är också ganska svårt. Vi vill gärna döma och sätta in saker i kategorier, bra, dåligt, skönt, läskigt, obehagligt osv. Här handlar det om att bara nyfiket observera – utan att döma.
Accept: Att acceptera sedan situationen, sig själv eller exakt det som händer är något man får öva på.
Let Go: för att sedan släppa tag om sådant som inte längre ger dig någon energi.
Du tar helt enkelt kontrollen över ditt liv.

Hur gör man Mindfulness?
Mindfulnessövningar är något som inte kräver någon som helst förkunskap och alla kan vara med. De sker både i stillhet, sittandes, liggandes eller i rörelse. Man kan göra dem i grupp eller själv. Det viktigaste är att man får guidning och möjlighet till samtal med någon som är utbildad & certifierad Mindfulness Coach då det kan uppstå frågeställningar när man väl börjar gå in i sig själv.

De guidade Mindfulnessövningar kan vara

Observera andning
Meditation, kortare och längre
*Reflektionsövningar
*Kropps-scanning
*Medveten Yoga (medicinsk yoga/yin yoga/restorative yoga)
*Gående meditation
*Tai Chi
*Meditativ dans

OBS – viktigt att ha certifierad Mindfulness Coach
Det är viktigt att när man kommer igång med Mindfulness att till en början ha hjälp av någon som är certifierad och har utbildning då det kan komma många frågeställningar som man inte annars vet hur man ska hantera. Det finns många som tipsar & inspirerar till Mindfulness tyvärr 🙁 utan att ha varken utbildning eller djupare kunskap om vilka processer som kan sättas igång.

Be mindful och ta hand om dig från start 🙂 – är du osäker på vem du har kontakt med BE att få se certifikat 🙂

Namaste//

Tanja

Guidad Mindfulness på min Youtubekanal