Pumpaglass och pumpapajkrydda Recept – Så gott!
Pumpa är galet gott och supernyttigt. Och JA, den går att äta RÅ. Visst, jag bokstavligen älskar varm pumpasoppa och pumpapaj också, men denna glass är försvinnande god och du mixar ihop den i ett nafs. Så här gör du glassen som är mjölkfri, vegan och fri från vitt socker.
Film Film Film —–>
Här film på Pumpapaj-kryddan och hur du gör den…
Svenskt recept Pumpa-paj krydda
- Blanda ihop 2 msk mald kanel
- 2 tsk mald muskot
- 2 tsk mald kryddpeppar
- 4 tsk färsk eller torkad mald ingefära
- 2 tsk mald kryddnejlika
- Blanda väl i skål eller bunke – klart 🙂
- använder du torkad ingefära kan du ha hela kryddblandningen i en glasburk färdigblandad och den håller upp till 3-4 månader!
- MUMS: Jättegod också att ha på pumpapaj, i pumpasoppa, i latte ex – eller på varm choklad!
Lycka till
Kramasté
//Tanja