Astrologi,  Författare Tanja Dyredand

Solförmörkelse och Nymåne i Väduren 20/4

Idag 20/4 inträffar Nymåne och solförmörkelse i Väduren. En partiell solförmörkelse vi kan se här i Sverige strax efter 9-tiden på morgonen.

Nymåne betyder Ny:start, påNYttfödelse, Nya möjligheter alltid och det är en bra tid därför att så frön för det du ”vill ska växa in i ditt liv”.

Detta är årets andra nymåne i stjärntecken Väduren och skjutsar ännu en gång oss in Vädurens eldiga framåt-tecken. Väduren som också handlar om nystart, och startar hela Zodiak-året med sitt tecken.

Väduren som styrs av planeten Mars som också går nu in och påverkar.

Mars som är planeten som står för eld, energi och även det ”lite krigiska hos oss”. En hetlevrad planet som gärna är lite impulsiv och framåtdrivande! Då mars just nu är i stjärntecken Kräftan, som står för familj, hemmet och vårt ursprung kan dessa områden skakas om lite extra i kosmiska dansen just nu!

Solförmörkelser har genom olika urkulturer förknippats med impulsivitet och ganska mycket tragedi genom åren. Enligt ursprunglig astrologisk tradition ger det otur att titta på förmörkelsen.

Rent astrologiskt betyder solförmörkelse att saker kan ”speedas upp”, att händelser kastas iväg i snabb takt, att saker sker med hög hastighet – saker vi väntat på kan kicka in: både på gott och ont! Det är lite tema ”Seach & Destroy” så att du är medveten på det 😀 – Merkurius börjar sedan backa på himlen 21/4 och då är det även lite påverkan av misskommunikation, knas på teknikaliteter och transport som kan börja kännas av redan nu den 20/4!

Denna nymåne och solförmörkelse i Väduren är därför en perfekt tid att:

  • Rensa ut och släppa gammalt. Release and let that Sh**t go!
  • Starta nya projekt. Kicka igång dina kreativa idéer.
  • Fundera på vad i hemmet, i familjen du vill stärka? Vad behöver läka? Vad behöver få mer styrka och kraft?
  • Bli modig och gå utanför din komfortzon!Testa nya saker nu, var nyfiken!
  • Så frön på vad du vill manifestera in i livet till nästa fullmåne!