Yoga med Tanja

Alla kan vara med – oavsett nybörjare, ovig eller van yogi

Yoga kommer från sanskrit och betyder förena – att förena kropp och sinne till en helhet. Exakt det är min mission: att inspirera fler till att förena kropp och sinne. Men för mig är det mer än så. Yoga tillsammans med skratt och meditation räddade mitt liv. Jag vet hur stor skillnad prestigelös yoga, som är funktionellt individanpassad kan göra för skillnad.

Därför är min devis: Alla kan yoga. 

Många är rädda att de är för ’oviga’, för stela, eller att kroppsliga krämpor ska hindra dem i sin yoga. Därför anpassar jag alltid mina klasser, kurser och event samt när jag privat-coachar.

Hos mig är det du som är huvudpersonen på din yogamatta. Du utgår från hur din kropp & sinne känns för dagen. 

Mina yogaklasser är därför individuella, terapeutiska, funktionella, tillåtande, icke-dömande och där all prestige, tävlan och ’picture-perfect’-mentalitet helt sätts åt sidan. Istället landar vi i nuet och tillåter oss att vara just där vi är. Det finns en anledning till varför vi är där vi är just idag, just nu. Och det är helt okej. Det är okej att njuta av det som är just nu och bara släppa taget om alla måsten, borden.

Därför är mina klasser, event, kurser och privat-coaching alltid unikt.

Jag kombinerar fantastiskt återhämtande Medicinsk yoga/terapeutisk yoga med välgörande Yin Yoga-positioner, energibalans/chakrabalans från Kundalini Yoga, guidad avstressande mindfulness närvaro och djupanding (Pranayama) på ett djuavslappnande sätt. Ofta genom att stimulera alla sinnen, doft, ljud, ljus och rörelse. Inom konceptet skrattyoga hittar vi istället tryggheten i gruppen, släpper spänningar och låter skrattets välgörande effekt genomsyra de unika klasserna. Då jag också är klangskålsmassör väver jag in ljudet av tibetanska klangskålar och gong i mina klasser.

Här nedan kan du läsa om några olika populära klasser jag håller. I kalendariet ser du vilka klasser som är på G. För privat coaching kan du mejla mig på tanja@stressaav.nu

Kort om Yoga-klasserna jag håller

Kort om fördelarna med min yoga. Från dessa olika bitar syr jag ihop unika yogaklasser. På ett holistiskt sätt.

* MediYoga Medicinsk och funktionell yoga. Forskningsbaserade flöden att göra på yogamatte, på stol eller mot vägg. Hjälper mot stress, smärta, gör dig rörligare och ökar välmående.

* Yin Yoga Passiv, stillsam yoga där vi stannar lite längre i varje pose. Ökar rörlighet, ligament, bindväv, benstomme, minne och hjärna.

* Skrattyoga Skratt och paus-övningar enligt en egenutformad metod till terapeutisk yoga. Bra för återhämtning, minska stress, smärta, stärka fokus, och gruppdynamik, sova bättre!

* Hormonyoga Yoga med fokus hormonbalans, där vi startar i mjuk flow och avslutar med meditation TM. perfekt för alla med hormonella obalanser, stress, sköldkörtel mm.

* Yoga Nidra Nidra betyder vaket sovande och är en guidad meditationsform inom yoga för att få mer lugn, stilla tankar/sinne så att du kommer ned i varv och ökar fokus i din meditation.

Min breda utbildning

Idag coachar jag både privatpersoner, företag, organisationer och kändisar, inom alla yrkeskategorier och åldrar. Ofta inom stresshantering, men även inom mental träning, livsförändringsprocesser, självbild/själförtroende, ökat fokus och ökad kreativitet. Även som stöd för diagnoser inom självskadebeteenden, ADHD, ADD och Bipolär sjukdom. Jag kan privatcoacha eller om du/ni föredrar att bli coachade i grupp, i vissa projekt ingår jag även som del av ett större team. Jag jobbar icke-dömande, tillåtande och med ett öppet sinne. Jag följer alltid svenska lagar och etik, jobbar med evidens- och forskningsbaserade metoder.

Jag är certifierad yoga master+ 200 RYT) samt har utöver det specialutbildning Yin Yoga (100h), certifierad Vipassana och meditaitons-lärare Yoga Nidra, cert. Gong- och Klangmeditationslärare & klangmassör & sound healing (Peter Hess). Jag är också certifierad mindfulnessintstruktör med inrikting på stresshantering (MBSR via Jon-Kabat Zin), samt instruktör i Transcendal Meditation TS. Jag är utöver det cert. livscoach, Reiki Master samt har baskunskap Medicin 1 inom fysiologi, anatomi och sjukdomslära, collegeutbildning etapp 1 rådgivning. Jag är även certifierad spiritual/intuitive healer/medium (2-årig utbildning på engelsk collegenivå (SNU) via universitetsläraren och internationella mediet Jeff Jones. Genom den får jag exempelvis arbeta på sjukhus i England jämte läkare då man in England kan få spiritual healing på recept).