Recept Raw Råbiff rödbeta
Pang på Rödbetan – tänkte tipsa om mitt favvorecept på raw råbiff gjord på rödbeta och upplagd på blomkålsspegel eftersom så många tyckte inlägget igår var spännande
Denna råbiff tar knappt 5 minuter att mixa och är perfekt för alla som vill testa en god vegetarisk råbiff utan kött och animalier. Så god när som men jag tänker mig också till det kommande julbordet 🙂
Självklart är alla ingredienser ekologiska!
Raw råbiff på blomkålsspegel (ca 6 portioner)
- Mixa 500g rödbetor (skalade) i en matberedare eller med stark mixer
- med ca 2dl kikärtor (antingen på burk eller som du blötlagt över natten).
- Tillsätt 1msk valfri ekologisk olja (raps är kanongott)
- 1/2 finhackad rödlök
- ½ purjolök finhackad
- 2msk finhackad saltgurka
- 2tsk kapris
- 1-2tsk fransk senap (smaka av först med 1 tsk osv)
- Smaka av med salt och grovmalen svart- och vitpeppar.
Mixa och forma i handen till ”råbiffar” och ställ på en tallrik in i kylskåpet så länge.
Blomkålsspegel
- Mixa ½ rå blomkål med
- 2msk valfri ekologisk olja
- Smaka av med örtsalt
- Valfritt – jag brukar vilja ha i ngn tesked Tamari-krydda – men smakar alltid först av med örtsaltet.
- ps ibland kan man behöva tillsätta ngn msk vatten vid mixningen – helt beroende på blomkål för mig. Testa dig fram 🙂
Vid servering: Bre ut blomkålsspegeln på tallrik, placera sedan din ”råbiff” på spegeln, servera med färsk kapris, färskhackad persilja och gräslök. Du kan också ha ruccolasallad till. I kaprisen hade jag i hummus-röra som blev över från polka- och gurksnittarna. Man kan välja att addera till vad man vill förstås. Snurra några varv med färsk svartpepparkvarnen. Enjoy 🙂
Raw Food, Vegan, Vegetarisk, Paleo
Kramasté
//Tanja