andlighet,  Författare Tanja Dyredand,  Hälsa & Livsstil

Allt handlar om läkning – healing – denna helg

Jag önskar dig en magisk fredag underbara du!

Unna dig att fråga dig själv: Vad gör du för att läka? Läka kropp och sinne? Få dig i balans?

Denna helg handlar om läkning för mig, healing på engelska. Jag brukar ha en liten egen morgonmeditationsritual där jag sätter dagens intention, affirmerar och manifesterar. Denna morgon till tända ljus, kristaller, rökelser och en shamansk trumresa. Ja och så drog jag också shamanska orakelkort (enligt sydamerikanska inka), vilket hör lite till ovanligheten, då jag ofta mest bara reser inne i mitt eget sinne, utan tarotkort eller andra liknande hjälpmedel. Men just dessa orakelkort hittade jag när jag städade  och tänkte att de nu fick vara med på min morgonstund.

Jag fick bland annat upp orakelkorten för Moder Jaguar och healing. 

Inom uråldrig sydamerikansk Shamanism står moder jaguar för beskydd, läkning och transformation. Ett riktigt styrkedjur. Men Jaguaren står också för ” The Gatekeeper of the Unknown/Mystic”. Ett krafdjur som ger dig möjlighet att lära dig från dina misstag/Det som varit, för att när du kunnat lämna det bakom dig, kunna öppna upp din innersta potential. Din innersta styrka och sanna energi ( true core energy) i yogan kallad Kundalini-energi. Men det handlar också om att läka (healing), att först kunna läka, förlåta dig själv för att kunna göra förändring. .

Så jag välkomnar läkning och förändringsprocess nu. Går in i min egen Jaguar-Women transformation. Vilket behövs då jag fortfarande inte riktigt har rösten tillbaka.  Kraxar och låter som om jag druckit whiskyshots de senaste två åren (nej det har jag alltså inte) och nu får bara prata när jag väl håller yogaklass eller föreläser. Lite utmanande att hitta tacksamhet i det, alltså att vara tyst: men tror det också kan vara lite bra. Att välkomna läkningen och förändring. Att välkomna vad tystheten kan göra med mig och mitt sinne. Hur jag i talande tystnad även kan läka annat. Det blir en spännande helg framför mig, då jag är ledig fredag och lördag.

Så här tänker jag mig såsa runt, tyst, på vår gård, i naturen och  i vårt vardagsrum som just nu mer liknar ett kuddrum, ha ha ha. Fyndade nämligen 14 magiskt vackra sammetskuddar i olika färger till Yogastudion som fungerar kanon som meditationskuddar. Nu gosar de runt här till min och hunden Cocos glädje..

Så unna dig att fråga dig idag, vad ger dig läkning? Vad läker din kropp och ditt sinne? Det kan vara en vacker bild, en promenad i skogen, att åka och simma, dansa, lyssna på härlig musik,  sova, vila, kolla en film resa, vad vet jag. Unna dig att få in det i alla fall mer in i ditt liv, det är du värd. Det som ger dig läkning, healing. För vi behöver ladda på av det, nu när det stormar så mycket omkring oss: inte bara vädret och i samhället utan även ibland emotionellt inombords!

Skickar dig som behöver Det lite extra ljus och styrka idag från Sveriges Vänligaste villa.

lakning-trumresa-shaman-healing-tanja-dyredand-2018 healing-meditaiton-morgon-affirmation-manifestation

Här lite bilder från de otroligt fina sammetskuddarna…alltså…vilka fynd! Nu får de var här uppe i huset till vi behöver dem i Yogastudion tycker jag 😀

42278862_10155455211172237_1968288279446945792_n

SER du vad fina de är? Mjukaste sammet och kanonsköna att sitta och meditera på. När du vippar lite på kroppen så stärker de också core, magmuskulutar och korsrygg. Så perfekt att ha exempelvis i soffan och bara sitta och vippa på! meditationskuddar-vanliga-villan-edsbro

Ja och TACK för mejl gällande tygerna vi har i vardagsrummet. De hittade jag på en marknad i Spanien/Alicante när vi var där nu. Jag köpte dem för att sälja i gårdsbutiken men blev så kär i tygerna så att jag behåller dem här istället. Man kan ha dem som överkast, picknickfilt, filt, svepa in sig i när man fryser och duka med dem på bordet.

42280868_10155455276812237_7062750504803106816_n

Och coco vill inte ens gå ut nu..bara ligga här och nosa…42203238_10155455209792237_8919859776221872128_n