Event

Galapremiär Flotten

 

I måndags var vi och njöt av galapremiär för  ”Flotten” (The Raft) , en fantastisk dokumentär av talangfulla Marcus Lindéen. galapremiären signerad eminenta Wonderland Event.

I filmen får vi följa med på djupet och in ett av världens underligaste vetenskapsexperiment. 1973 reste sex kvinnor och fem män med en flotte (Acali) över Atlanten i 101 dagar, utan motor eller följebåtar. Alla deltagare handplocksde av vetenskapsman. Syftet var att studera våld och konflikter men expeditionen blev snabbt omskriven i världspressen som “sexflotten” istället.

Kapten ombord var svenska Maria Björnstam, som då var vår första examinerade kvinnliga svenska sjökapten. Fyrtio år senare återförenas hon med delar av besättningen och det är denna stundvis känslomässiga återseende som vi blir involverade i.

Förutom en briljant dokumentärt skildrad historia, får vi även själv reflektera över kvinnligt/manligt, maktstrukturer, kränkthet, konflikter, krig, fred och framför allt livet!

Säger en sak: Gå och se den!

ÄLSKAR att se film på bio. Jag började ju min radio- och skribentkarriär som filmrecensent och sände radio från Filmfestivalen i Göteborg återkommande under fem års tid. För att sedan fortsätta skriva från Filmfestivalen i Stockholm när jag flyttat hit. Älskar filmvärlden – Love it!

Extra roligt också att huvudpersonen, den svenska sjökaptenen Maria Björnstam, nu också var med på själva galapremiären här i Stockholm. WOW vilken resa ändå. Tusen tack bästa wonderland event för inbjudan. Tack!

Fotocred: bästa Cawamedia har tagit så himla fina bilder – tack för lånet!

flotten-acali-experiment-film-premiar

Här Marcus Lindéen med kapten Maria Björnstam, som 1973 deltog i ett av världens märkligaste vetenskapsexperiment Acali Experiment!

Då såg det ut så här på Flotten Acali, Maria i gult på  arkivbilden nedan…där du också ser besättningen från 1973

1238627 the-acali-experiment-e1470746655543

galapremiar-flotten-2018

Och det bjöds på godbitar i form av macarons, praliner och gott i glasen. Sedan också två härliga praliner, Mia Jorpes (snyggaste outfit) och alltid lika inspirerande  Thobias Thorwid. Alltså så underbart att träffa så många gudingar (trots att det var GALET mycket folk. Känns som man inte träffade hälften av alla som man nu ser på mingelbilderna efteråt 😀 KRAM!

 

Fina Maqt-bloggare  Hannah Gerner som skriver om viktiga kvinnohälsan & sexualitet och bästa influencer/modeorakel Thomas Falkenstedt...och så ser ni lite av magiska gotte-bordet!

premiar-flotten-acali-experiment-2018

 

42058849_10155451016877237_7512256606566875136_n

OBS denna sista bild är inte från Cawa Media …den tog Joakim när vi hittade bästa romantiska soffan att njuta av filmen i. Alltså…Scandia Biografen på Drottninggatan är stor ÄLSK på. En av de skönaste biograferna, där man kan sitta i lyxig soffa två och två…