Chocolate Bliss Brownie
Detta är den absolut godaste brownien du kan tänka dig. MUMS!
Chocolate Bliss Brownie – helt fri från gluten, mjölkprodukter, nötter och vitt raffinerat socker!
Avstressande: Det som också är extra avstressande med denna brwonie är att den är RAW, dvs du behöver ingen ugn eller passa tid osv. Du mixar och stjälper upp på plåt eller i din form, skjuts in i frysen och vips är den klar!
Här kommer receptet
Du gör den i två delar, dvs en tårtbotten och sedan en krämig fyllning.
Så här gör du botten:
Detta är ett perfekt grundrecept för tårtbotten med choklad som du också kan använda till ex. Raw Chokladbollar osv… (beräknat till 4-6 portioner- jag har alltså gjort trippla satser då jag gör en långpanna till i helgen då det kommer runt 50 pers).
- mixa i matberedare 2,5 dl solrosfrön,
- 2dl cocosflingor,
- 4msk raw kakao,
- 6-7 stora urkärnade dadlar,
- 1-2 tsk chili el cayennepeppar,
- nypa himalayasalt
- och sedan sist i 4-5 msk cocosolja du värmt rinnig över vattenbad. Beroende på hur konsistensen blir i din mixer behöver du ev tillsätta lite vatten. (Tål du inte kokosolja – kan du ha i 2 msk god rapsolja).
- Ibland behöver du köra matberedaren ett tag..så att du får en smet som du kan forma till “bollar” osv
Tjoffa ut din botten sedan i din form.
Så här gör du fyllningen.
- Värm upp 1 dl kokosolja över vattenbad
- Blanda i 1,5 dl kakao i den nu rinniga oljan
- Tillsätt naturlig sötning i form av agavesirap, lönnsirap, honung eller dyl. Jag hade i ca 3-4 msk agavesirap men du måste smaka av hur söt du vill ha rinniga raw chokladen. Jag gillar när den inte är SÅ söt.
- Tillsätt knivsudd himalaysalt och 3 tsk vaniljpulver
- Valfritt (ex 1-2 cm riven ingefära – kanongott.
- Du har nu fått en raw choklad och dags att göra kokosgrädden.
- Till kokosgrädden gröper du ut det “feta ” från en kokosmjölksbunke – och vispar med elvisp så att du får en “grädde” . Jag tillsatte 1 tsk agavesirap men det är tillval.
- Sedan vänder du försiktigt din “chokladkräm” i kokosgrädden och tjoffar chokladfyllningen över din botten.
Tål du nötter & vill ha jordnöstssmak kan du ha i 3-4 msk jordnötssmör i fyllningen.
Sedan är det dags för härligheten att “stelna till” antingen över natten i kylskåp eller 3-4 timmar i frys. KLAR att servera