Plantbased Vegetarisk Mat,  Vegetarisk sockerfri gotta

Banansushi – recept nu på Elle Mat & Vin

Min älskade Banan-Sushi är just nu på Elle Mat & Vin. Så otroligt gott & passar perfekt som gotta så här i mellandagarna och varför inte till nyårsbuffén!  Du gör den på 1minut 😀 Här FILM hur——>>>><

 

Banansushin just nu på Elle Mat & Vin

Just nu finns också receptet till min banansushi på Elle Mat & Vin hittar du mitt bästa älskade banansushirecept 🙂

 

Så här gör du

  • 1 banan ger ca 8-9 bitar
  • Skär bananen längs med.
  • Gröp ut i mitten med sked – innandömet är perfekt att äta direkt eller ha i din smoothie 🙂
  • Smaksätt med vad du vill – jag har i den första jordnöstssmör och kokosflingor. I den andra hemgjord nutella  och hackade hasselnötter. Låt fantasin flöda du kan alltså smaksätta din sushi med vad du önskar.
  • Sedan fäller du ihop banandelarna och smetar ut en ”topping” och smaksätter ytterligare.
  • Skär sedan i ”sushi-bitar” – klar att avnjutas!
  • Jag serverade med hemgjord raw chokladsås (mjölkfri & fri från vitt socker)

Recept hemgjord nutella se film nedan..

(kan göras nötfri)

Recept Raw Vegan chokladsås

  • Rör ihop 3-4 msk kokosolja som du värmt över vattenbad 
  • med 5-6 msk raw kakaopulver (alt hälften kakao hälften karobpulver för nötigare smak)
  • 1tsk cayennepeppar 
  • 2-3 msk agavesirap 
  • knivsudd himalayasalt. 

Nutella nötfri – äter du nötter ersätt samma mängd solrosfrön med hasselnötter

 

mindfullytanja bananasushi recipe raw-vegan-banana-sushi-mindfullytanja-tanjastressaav recept tanja dyredand ellematovin

In English

Super tasty, super healthy banana sushi – perfect as a snack or dessert. I show in my new Vblog at Youtube how easy you make it in  minute!

How to do banana sushi

1 banana provides about 8-9 pieces

  1. Cut the banana along.
  2. Scoop out the middle with a spoon – the interior is perfect to eat immediately or keep in your smoothie 🙂
  3. Season with what you want – I have in the first earth heaped butter and coconut flakes. In the second homemade nutella and chopped hazelnuts. Let your imagination run wild words, you can flavor your sushi with what you wish.
  4. Then fold up the track sections and smears a ”topping” and flavor even further.
  5. Then cut the ”sushi pieces” – ready to be enjoyed!
  6. I served with homemade raw chocolate (milk-free and free of white sugar)
    Recipe homemade nutella
    (Prescription how here>)

Recipe raw vegan chocolate sauce

  1. Mix 3-4 tablespoons of coconut oil that you heat the water bath
  2. 5-6 tablespoons raw cacao powder (or half the cocoa half karobpulver for nötigare taste)
  3. 1 teaspoon cayenne pepper
  4. 2-3 tbsp agave syrup
  5. pinch of Himalayan salt.
  6. Enjoy and dip your banan sushis to this 🙂