Älskar vÃ¥fflor! Dessa veganvÃ¥fflor är helt magiska – testa sÃ¥ fÃ¥r du se! Skämtar inte de blir försvinnande goda och kan toppas sÃ¥ att de blir lite ’matigare’ eller götteligött-söta. Ett recept jag använt nu i tvÃ¥ Ã¥r och gör även andra dagar än vÃ¥ffeldagen 🙂
Recept ca 6 portioner
- 100 g majsstärkelse
- 2tsk bakpulver
- 1 väl mosad banan
- 1tsk himalayasalt
- 2tsk agavesirap
- 1 tsk kanel
- 2 tsk kardemumma
- 1 tsk cayennepeppar
- 2 dl glutenfritt mjöl – jag hade rÃ¥rismjöl frÃ¥n biofood men du kan ha bovetemjöl, eller glutenfri blandning!
- 2,5 dl havremjölk eller annan växtbaserad mjölk
- 50g kokosolja – eller om du föredrar veganskt växtbaserat margarin
- (vill du göra chokladvÃ¥ffla – tillsätter du 2msk kakao)
- (vill du göra rödbetsvÃ¥ffla – tillsätter du istället för banan 1.5 rivna rödbetor i smeten)
Gör så här
- Smält kokosoljan – eller om du använder veganskt margarin.
- Blanda havremjölk (alt annan växtbaserad mjölk) med mjölet lite i taget så att det blir klumpfritt.
- Tillsätt resten av torra ingredienser.
- Pluppa sist i margarinet.
- Låt stå minst i  20 minuter och götta till sig
- Grödda i våffeljärn som du smörjt väl.
Tips på topping
Lite matigare våffla:
- Hemmagjord hummus, soltorkade tomater och basilika.
- Eller varför inte avokadokräm, babyspenat, groddar och annat du tycker är gott!
Söt våffla:
- Toppa med bär och frukt du gillar och ha till kokosgrädde (recept här). Här kan du också pytsla över någon god sirap, nötter, frön, flakes ja vad du vill.
- Du kan ocksÃ¥ göra egen nutella- recept här–>