vänliga villan

Dagen-efter GRATTIS älskade svärmor ULLA + update golvfix

Alltså. Det här med att gå in i en renoveringsbubbla är ju inte ett skämt precis. Igår förvirrade vi oss helt med datum och GRATTIS älskade ULLA en hel dag försent. Joakim har pendlat mellan Barcelona, jobbstress och jobbresor. Jag har varje vaken timme och sekund varvat kalkskurning av nylagda golven med yogauppdrag och gästande besök från USA.

Att kalk-skura enligt gammal metod från slutet av 1800-talet har ju varit ett stycke för sig.  Släckt kalk när den kommer i kontakt med vatten blir nämligen galet frätande, och när man sedan  ska borsta bort överflödig kalk (dammet är också farligt att andas in/få in via ögon, svalg/huden) och följaktligen dammsuga för att sedan skura in det med såpa (10 gånger), så gäller det att vara ordentligt skyddad enligt ett kalkproffs jag talat med. Jag har alltså varit iförd rigorös skyddsklädsel. Tyvärr inte första dagen, och kan berätta att det brände i både ögon och andningsvägar något så fruktansvärt tisdagkväll. Sedan igår bestyckad med partikelfiltrerande ansiktsmask, glasögon och skyddande genomtäckande skydssoverall över vanliga byggkläder. Detta i 26 graders värme.

Kan jag berätta att den här typen av klädsel i kombination med enormt hårt kroppsarbete (borstning, kallskurning av 130kvm) är  MYCKET energikrävande och svettigt. Ha ha ha. Igår när jag skulle hålla utomhusyoga på kvällen efter 5 timmars skurande (och enormt mycket svett) trodde jag ett tag att jag skulle tuppa av pga fysisk trötthet. Väl hemkommen somnade jag på typ 5 minuter redan klockan 20.30.

Det är så klart ingen ursäkt att förvirra datum för födelsedag. ÄLSKADE bästa fantastiska svärmor ULLA förlåt och önskar dig en underbar dagen-efter-födelsedag idag. Du får välja valfri behandling hos mig/yoga som present. Längtar efter dig/er.

 

tanja-dyredand-kalkar-golv

Snygg va? Ha ha ha…Eftersom vi kalkar och behandlar golven så som man gjorde ’förr’ och på ett miljövänligt sätt undrar jag hur det gick för de stackars personerna som behandlade golven då.  Första dagen jag kalkade (i tisdags) hade jag nämligen enbart vanligt munskydd och vanliga skyddsglasögon (dvs inte sådana som slickar sig utmed hyn) och kan säga att det verkligen brände både i ögon och svalg efter fem timmars jobb. Igår inhandlade jag masken, proffsglas och skyddsdräkt/skoskydd. Som att andas genom ett sugrör är det, och efter bara 20 minuters stenhårt skurande är du ganska slut mest pga syreupptaget. Däremot  bränner det  inte lika mycket. Dock om du får kalkdammet/kalk på händer sticker det järnet.

NU – 7 gånger kvar att köra…dock behöver jag inte ta in kalken mer då golven nu fått den färg/finish vi var ute efter. WIN! tanja

Hej sommarens varmaste dag! HA ha ha – kunde vrida ur kläderna under efter fem timmars hårt skurande!

Här dammsugning av överflödigt kalkdamm. MEN vad snyggt det blir. Alltså Värt varenda hemsk timme…ootd-tanja