Skönhet

Ekologiska Body Butter favoriter x 5

Det nya året kickar jag igång med skönhets-special. Tänkte under denna månad skriva lite extra om mina ekologisk skönhetsfavoriter. Får många mejl och frågor om vad jag har i badrumsskåpet. När jag dels kör yoga själv 1-2 timmar varje dag utöver att jag håller yogaklasser, så behövs det bra hudvård för att hyn inte ska bli uttorkad. Många gånger har nämligen träningslokaler/yogastudios mycket ac och torr luft.

Ni som följt mig ett tag vet att jag i sju år skrev bloggen Ekostil.se och sedan dess lever jag ju så ekologiskt och hållbart som jag bara kan. Även nu när mitt fokus här är allt för en stressfri livsstil och alltså inte enbart eko. Så för mig är ekologiska, naturliga produkter, en självklarhet. Om de också är vegan är det ett stort plus!

Först ut är mina fem Body Butter-favoriter

TACK Kicki från Daisy Beauty för inspirationen.

body-butter-tanja-dyredand

  1. Rich Body Butter från Naturativ. Detta kroppsmör  innehåller bland annat citrongräs, cheasmör, naturligt E-vitamin och kokos. Den lindrar och reparerar stramande och torr ny. Den känns verkligen som ett mjukt uppfluffat smör och absorberas smidigt utan kladd. Naturativ har också ett ytterligare kroppsmör värt att nämna om man inte gillar citrongräs. Den heter Cuddling Body Butter och är något ”fetare” med bland annat kakaosmör, babassusolja, sheasmör och olivsmör.  Den har mer doft av vanilj och karamell. Produkterna är NaTrue certifierade och vegan. Cirka pris i butik 325kr för 250ml.
  2. Anita Grant Virgin Mango Body Butter Coconut Whip. Alltså personligen älskar jag kokos, men vet att det är en smaksak. Detta krämiga ekologiska kroppsmör tar något längre tid att absorberas men doften är underbart fruktig utan att bli kvalmig. Fick den här i present från utlandet, men den går att hitta online också, bland annat här. Cirka pris 179kr för 100g.
  3. Body White Chocoloate Maria Åkerberg. Detta är mer ett balm än smör som smälter vid kroppstemperatur. Innehåller kakaosmör och vaniljextrakt som ger ljuvlig doft och lyxig känsla. Den är otroligt dryg och jag använder den ofta lite som 8-hour crème på knän, armbågar, nagelband och fötter. Det går utmärkt också att göra en kroppsinpackning exemplevis efter bastu eller bad. love it. OBS ett litet minus: måste smörjas in på lite fuktig hy och riktigt låta absorberas in annars lämnar den fettfläckar på kläder.  Cirka pris 229kr för 100ml.
  4. Shea Body Butter från Akoma. Kroppsmöret innehåller 50 procent oraffinerat sheasmör, men också kakaosmör, olivolja, arganolja och nyponrosolja. Den har en föryngrande och uppstramande effekt och passar för lite mognare hy. Själv använder jag den i hals, nacke och dekolletage. Cirka pris 139kr för 150ml. Den är certifierad enligt SOIL association och Vegan. Ett stort plus är att när man använt kroppsmöret kan man återanvända den snygga burken! Hittade denna i London för något år sedan, men den går också att köpa online bland annat här
  5. Gör EGEN body Butter – Logona Startpaket Body Butter. Det är faktiskt inte alls svårt att göra ekologiskt eget kroppsmör och då kan du pytsla i den doft du själv vill! Logona har ett smidigt Gör-Det-Själv-kit där två personer ihop kan göra eget kroppsmör. Paketet innehåller råvaror, förpackningar, etiketter, recept och anvisningar. Cirka pris 225kr för hela paketet. Rolig present till någon eller sig själv! ps. Logona har andra startpaket också, bland annat läppglans, smink och lite annat.

Hoppas du fått lite inspiration på kroppsmör. Vi ses här snart igen och ta hand om dig till dess.

Kramasté (Namasté med kram)

//Tanja