Event

Nyårsfirandet i bilder – TACK alla för magisk kväll/dag

 

Och först nu…kommer bilderna från nyår (pga strömavbrottet & Alfrida).

Hur tycker du om att fira nyår? Jättefest eller lite lugnt?

Själv älskar jag att fira in nytt år så lugnt du bara kan tänka dig. Har alltid haft sådan enorm ångest inför nyårsfest på grund av alla ”måsten”, ”borden” och allt som förväntas av en sådan kväll.

Det finns en grundinställning att allt ska vara perfekt. Vilket jag personligen kan vara lite ”stressande” även idag. Trots att jag kämpar emot alla den här typen av tankar.

Genom åren har mina nyårsaftnar varit  allt mellan himmel och jord: med parmiddagar, storfester, bokade hotellfester,  fester med rockband, fester på turné, att själv arrangera restaurangfester till typ sinnessjukt roliga partyn med konfetti, champagne och ballonger i Berlin – där vi dansade till solen gick upp nästa dag (!). Och förutom det då firande i all ensamhet inför radiosändning nattetid, till kräksjuka på badrumsgolv, firande på sjukhus pga barnets öroninflammation, långresa på flygplan och firande bara på tu-mans-hand i all enkelhet. Jag har firat alltså på alla möjliga vis. Ibland med glädje, ibland i tårar, i bråk, fylla och ångest.

Det jag älskar mest av allt nu med nyårsfirande är att få vakna upp hemma, fri från bakfylla (no-alcohol eller ytterst lite i form av ngt glas champagne på tolvslaget). Jag vill kunna gå och lägga mig någorlunda tidigt eftersom jag blir extremt mycket tröttare mentalt nu efter stroke av ljud, människor och socialt umgänge.

Helst firar jag bara med närmaste familjen, eventuellt med några andra till jag känner. Vill helst inte firar med människor jag inte träffat. Inga stora fester, inga grandiösa galenskaper – utan extremt god mat, gott att dricka, härlig stämning och skönt otvunget sällskap. Gärna sällskap som tycker det är ok att byta om till PJ/myskläder efter 12-slaget ha ha. Kalla mig tant, men då är jag väl det då!

I år blev firande mycket lugnt och trevligt. Istället för välkomstskål med snittar bjöd vi på en rolig potatis-provning där man fick avsmaka olika potatisar och sätta betyg. Eftersom vi bor på en fornnordisk begravningsplats (daterad ca 75 år innan vikingatiden) gjorde vi en liten egen ceremoni från den tiden: nämligen Årsgång. En ceremoni som min väninna Emma berättade om där man tar ett steg för varje månad i året som gått och tackar för händelser/visdomar från den månaden. All gäster fick gå sin årsgång under kväll och nyårsdagen. Ett fint sätt att summera året som gått tycker jag!

Sedan blev det nyårssupé a la inspiration från Nobelmiddagar genom tiderna (du ser innehållet nedan i bild). JA vi skrattade så mycket när vi skrev menyn och hade proffsig sommelier-hjälp att välja vinval. Självklart alkoholfritt också. Vi skålade in tolvslaget i blixthalka på övervåningens altanterrass och höll nästan på att missa tolvslaget då vi ålade runt som i en skridskobana. Otroligt roligt. Dagen efter höll jag lugn och avstressande nyårsyoga innan frulle. Skämtar inte, börjar nästan gråta då det var så bra alltsamman.

Tusen tack för alla som kom. Så tacksam att ha familjen omkring mig även om dottern pep i år iväg för att fira med mina föräldrar i Nyköping. Tack livet. Tack!

Kramasté från Sveriges Vänligaste villa (Namsté med kram) och må ditt nya år fyllas av alla dina drömmar.

//Tanja

Foto: mina egna och från bästa Åsa Wallendrud

2019-middag

nyaret-2019-edsbrogott-nyttgott-nytt-2018-yoga-arnewyear449343141_10155654618117237_7155108532348518400_nmeny-nyar