Mindfulness

Stormen Alfrida och tacksamhet – hej 2019

 

Så startade nya året med storm. Alfrida röjde upp rötterna på 2018, rensade ut, bokstavligen.

Hur har du det i efterdyningarna? Har du ström? Hur har det gått hos dig?

Vi har haft änglavakt. Så mycket som kunde gått galet. En orkangata har gått cirka 200 meter från huset, men med riktning åt andra hållet, så vi har klarat oss som så när på lite fallande träd och grenar. Strömlösa var vi några dygn, och nu har vi det av och till. Vissa av våra närmaste grannar har fått besked att de behöver bygga upp elgatan från start, vilket i praktiken betyder ström först mellan 10-16 januari.

Men tänk ändå, det kunde gått mycket värre. Orkanstyrkan som for förbi bara några hundra meter ifrån.

Så idag är jag tacksam. Med tårar i ögonen. 

Tacksam att vi haft varandra. Att vi haft ved, bil att kunna åka och hämta vatten, mat med. Att vi hade batterier till pannlampor, ljus att tända, filtar att värma oss med. Att vi kunnat gå ut (även om man behöver stå som ett L utomhus) för att kunna ibland få kontakt med telefonnät. Tacksam att inget på hus/bilar gått sönder.

Extra tacksam också att kunna genomföra ett helt fullsatt yoga-event igår. Tacksam att så många kunde komma ens. Tacksam att vi hade el så alla som ville ladda telefoner osv kunde det! Tacksam att vi hade vatten samt en värmande kamin att förgylla kvällen med. Att jag kunde bjuda på varm ayurvedisk guldmjölk också (länk här nedan–>)

Tänkte idag på det här med att när man förlorar något, hur mycket man blir medveten om. Ungefär som när man är sjuk, är det enda man vill att bli frisk. Nu när el försvann, och med den vatten, toalett, dusch, värme och kontakt med omvärld (3g & 4g-nät helt nere och inget att ladda mobiler eller dator med). Hur beroende i alla fall vi är av ström, el. Och att när man får det tillbaka hur man riktigt njuter på ett annat sätt av att duscha eller ha värme utan att hämta ved med pannlampa och tända ljus.

Mina tankar går just nu till alla ensamma, alla äldre, de som varken har varandra eller krafter att hugga ved, åka och hämta vatten, förnödenheter. Mina tankar går till alla som jobbar i kylan med elledningar, kablar och röjningsarbetet efter plock-i-pinn med stora träd som farit ned utmed vägarna.

Jag skickar ljus till alla som behöver det lite extra idag, ljus och healing och energi.

Ha en fin fredag, ta hand om dig, och kom ihåg att berätta för dem du älskar att du älskar dem lite extra. Du vet aldrig något om vad som väntar runt hörnet.

Kramasté (Namsté med kram)

//Tanja

 

Du kan smaka av guldmjölken med ev lite honung (om du inte är fully-vegan, eller agavsirap eller annan sötning om du föredrar den lite sötare. Samma med cayennepeppar/svartpeppar).

yoga-edsbro-2019 yoga-tanja-dyredand-edsbro-alfrida-2019 tanja-dyredand-yoga-yogastudio-edsbro-2019