Mindfulness,  Stresshantering

Länkkärlek, hylla & pepp Internationella Kvinnodagen

 

Internationella Kvinnodagen firar vi så klart med att hylla, peppa och sprida kärlek TILL varandra!

För ca 3 år sedan fick jag chansen att träffa 13 av världens ’äldeste’ kvinnor från världens största ursprungsbefolkningar (The International Counsil of Indigenous Grandmothers). Det var de äldeste av Mayafolket, Inkaindianerna, Alaskan indianerna osv. Kvinnor med enormt stor kunskapstradition som sträcker sig många generationer bakåt. När jag gjorde min djupintervju med Mayafolkets äldeste, så var en av de största rädslor hon hade för framtiden; att vi kvinnor som bär på så mycket viktig kunskap och mental styrka, väljer att  förminska  och trycker ned varandra istället för att peppa och hylla.

Att hylla andra underbara kvinnor och peppa är för mig en självklarhet. Tänk allt jag fått från min älskade mor och allt jag kan vidareföra till min egna dotter. Vi är alla systrar, vi hör alla ihop även om det ibland känns som varje person är en liten ö. Så hylla dig själv, hylla dina medsystrar och fira så som om himmel och jord inte fanns 🙂

Länkkärlek

Vill hylla Xtra mycket dessa grymma dunderkvinnor som jag tycker är värda ALL pepp & hyllning idag. In och läs deras bloggar/lyssna på poddar, kolla in länkarna osv <3

 • Veronica Jäderlund som en sådan inspiratör, yogi och skön dunderböna. OCH så fyller hon år idag – dubbelt upp med Hurra!
 • Åsa Wallenrud – LOVE YOU – Åsa är verkligen pryl – och motornörden – ni hittar henne på TV4 morgon-tv med sina oumbärliga pryltips, Miss Geek, Expressens Prylorama och nu är hon också aktuell med att lansera sin nya tjänst Personal Car Shopper.
 • Terece Almering – du underbara dunderkvinna och tillika inspiratör med stort hjärta och fantastiska märket Love Forever Chic. WOWZA för dig!
 • Felicia Margineanu – entreprenör med kärlek hjärta och ett jävlar-anamma. Love it! Och WOW för allt du gör för våra unga vuxna!
 • Magdalena Bibik – som jag just lärt känna. Älskar att du sätter helt JANTELAGEN åt sidan och boostar fler att bli REMARKABLE 🙂
 • Karolina Novalli – också en nyvunnen darling för mig – OH blir så himla pepp av dig och älskar ditt nya projekt Barn i Stan!
 • Emma Thorsell – du är så himla bra. Allt du tar dig för och igenom!
 • Jessica Ekman – som driver podden/programledare för #jagärsjukihuvudet tillsammans med bästa Victor Åkerblom.
 • Kicki Norman – för att du är DU. Du är fantastisk. Inspirerande. Ärlig. Rak och allt där mitt emellan.
 • Jessica Shiefauer – som igår vann svenska #storaljudbokspriset2016 för sin bok När Hundarna Kommer – har börjat lyssna på den och HERREGUD har du inte läst/hört denna GÖR det. WOW Jessica vilken kvinna du är!
 • Kajsa Stina Romin – bästa fina Kajsa Stina som gör tv, youtube, fix och jonglerar med två barn mitt i allt. Du är UNDERBAR.
 • Jessica Hellback, WOW för din resa och WOW för allt du gör och är. Ser såååå mycket fram emot helgen i april (Kbk Hälsocamp) så att jag nästan spricker.
 • Aicha Gaye – för allt du är. Så himla tacksam att jobba med dig på Stockholm Saltrum.

Förutom alla ovan vill jag hylla min egen mamma Aila, min superbästa syster Mette, min älskade supercoola dotter Olivia så klart och svärmor Ulla. Ja och så älskade Emma också och de 13 ursprungs farmödrarna  också (bild nedan med mig i mitten och så alla superkloka kvinnor med så mycket viktigt att berätta för välden). Alla sådana underbara förebilder och kvinnor att HYLLA!

Nu ska jag själv göra typ världens godaste veganmiddag, njuta av min framgång och sucess och fortsätta sprida kärlek & peppa till alla.

1001032_10151481636152237_622015846_n