Raw Sushi (Vegan & glutenfri)
SÅ GALET GODA är dess sushirullar som du gör i ett nafs.
Alltså nu till helgen är det lovat -20 grader hos oss, så vi har bestämt oss för att helt gå i ide. Ved är inhämtat, levande ekologiska ljusen tända, raggsockorna på och tänker mig rulla raw vegan sushirullar så att det står härliga till. Perfekt att rulla och sedan fylla kylskåpet med 🙂 när vi kör Wes Anderson filmkavalkad. Ja förutom söndag, då vi är VIPinbjudna på Fadimegalan på Berns (biljetter finns här)
Så här gör du Raw Nori-rullar
- Blomkålsris – mixa blomkål med 1-2 tsk risvinsvinäger, 2 dadlar & vatten (ha i lite vatten i taget, blir det för vattnigt kan man krama ur det innan man rullar nori-rullen). Vill du kan du ha i ca 1-2 msk tahini och 1msk kokosolja du värmt över vattenbad.
- Du kan också göra ”riset” på exempelvis blötlagd quinoa/chiafrön/blötlagda solrosfrön och gegga ihop med 1-2msk tahini och lite vinäger. Eller köra 50/50 med quinoa och blomkål, eller någon av blötlagda fröna/blomkål – våga EXPERIMENTERA!
Till Nori-Rullen
- Ekologiska Noori-ark (alger) och sedan grönsaker efter tycke som du skivar upp i stavar. Jag hade i morötter, gurka, avocado och röd paprika. Men man kan också ha i groddar och annan levande föda (solrosskott är kanongott), färska örter osv.
2. Rulla i rullmatta – skiva upp – klart att njuta =)
Vill man ha Wasabi är det kanongott till liksom Tamari att doppa i =)
Du kan också göra en variant på Wasabi
- Mixa kummin, olivolja, havssalt, limejuice och smaka av med chiliflakes. Alltså detta är SÅ gott
Ingefära lägger du in så här
- Skala ingefäran och skiva tunna skivor med osthyvel.
- Marinera sedan i 2msk vatten, 4msk risvinäger, 2tsk agavesirap (el annan naturlig sötning) och 2tsk salt.
- Låt ligga i minst 30 minuter
- NJUT 🙂
Kramasté & ha en fin helg..I know we will…