Gotta,  Plantbased Vegetarisk Mat,  Vegetarisk sockerfri gotta

Snickers Praliner – fira Nationaldagen med mjölkfri götta

praliner-raw-vegan-tanja-dyredandraw-vegan-snickers-mjolkfri-recept-mindfullyraw-tanja mindfullyraw-tanja-snickers-praline-raw-paleo-sugarfree-dairyfree

Glad Nationaldag på dig. Vi firar med snickerspraliner som är supersmarriga (fritt från mjölkprodukter och vitt socker). Dessa är supernekla att slänga ihop och gör du dem nu på förmiddagen har du dem klara till eftermiddagsfikat!

Ha en fantastisk dag och lycka till!

Så här gör Raw Snickers

Börja med en sats raw vegan jordnötssmör

 • Ta ca 2,5 dl jordnötter – mixa dem i din mixer till smör tar ca 3 minuter. De blir först till mjöl men sen till smör.
 • Vill du ha “krämigare” konsistens kan du ha i ngn matsked kokosolja du värmt över vattenbad men det behövs egentligen inte.

Sedan geggar du ihop  Raw Choklad 

 • 1dl kokosolja (gärna raw kallpressad som du värmer över vattenbad) och mixa med
 • 2dl ekologisk kakao (gärna raw) och
 • 3-4msk agavesirap ev. lite vatten.resten stjälper du upp i en bunke med bakplåtspapper i botten så har du hemgjord raw chokla samt
 • Knivsudd himalayasalt.
 • Jag häller ned allt i ett glas efter mixning så att det blir lättare att prytsla ut i formen.
 1. Fyll först din form med raw choklad – du kan använda vilken form du vill. eller om du föredrar att bre ut chokladsåsen på en avlång form och sedan fylla med fyllningen och knipsa bitarna i “bites” efteråt – vilket som. Jag har silikonform med rosor. Men det går med vad som helst som tål värme.
 2. Pluppa sedan i jordnötssmör en liten klick i mitten. Jag har raw vegan sockerfri mjölkfri jordnötssmör  jag gjort själv (se recept ovan) men vill du inte tjoffa ihop det själv så går det också att köpa förstås i butik.
 3. Sprinkla över kokosflingor
 4. toppa med hackade jordnötter
 5. Stoppa in i frysen så att den stelnar
 6. NJUT ?

Nötfri? Klicka istället i kokoskräm som du gör på 3msk mixade kokosflingor och lite vatten. Mixa så att du får en krämig konsistens – du kan hacka i solrosfrön eller torkad frukt.  Pralinen blir mer då en Coco-top  än en snickers men riktigt gott hur eller hur.

Dessa är perfekta också att  förbereda och ha i frysen. Kanon också att lägga i en fin ask som ”gå-bort-present”. Mycket uppskattat…