Mindfulness,  Yoga

Vi har köpt Drömgård – vid en näckroså

 

Ok. Jag är beyond lycka. Igår skrev vi kontrakt på Drömgården – vid en å full av näckrosor!

Sedan i vintras har vi snokat hus ute på landet. Nja eller kravet har varit ca 1 timme (med bil) ca 1,5timme (kommunalt) med omnejd från Stockholms innerstad då tonåringen kommer att gå teater-musikinriktning specialskola i Stockholm till hösten och vi alla behöver bra pendlingsmöjligheter. Alla som varit inne i visnings-budgivnings-träsket vet vilket fruktansvärt Upp-och-ned-berg-och-dalbane-liv man lever. Visningar varje helg (ja efter mina Yoga & Mindfulness-uppdrag) och så budgivning, ångest, förhoppning och gud vet på det.

Och nu är det klart. En helt otrolig gård.  WOW vilken gård. 4 garage, jättelada, möjlighet till höns och getter, 1 stor verkstad( blivande yogastudio), en å som löper vid huset fylld av näckrosor, över 5 000kvm trädgård, fornlämningar från järnåldern på tomten, uppvuxen trädgård, direktbuss till S-holm i närheten och ett fantastiskt boningshus från sekelskiftet. Och WOW för dessa underbara som vi köper av. Är så fylld av glädje för dessa fantastiska personer som vårdat och älskat huset och ägorna, samt redan nu berättat om bästa kantarellställen och gäddfiske. Och EXTRA stort WOW för Erik Mäklarhuset i Norrtälje. Vilken stjärna denna mäklare varit rakt igenom. Mer proffsig mäklare har jag aldrig träffat och jag kan säga att vi verkligen varit med om ALLT. Allt från mäklare som aldrig hör av sig. Mäklare som går under jorden, mäklare som hittar på osv. Men denna fantastiska Erik,och att han skött allt så proffsigt trots att vi alltså är köpare inte säljare hihi. Det är synd att just han inte är expert på Örby utan i Norrtälje-området istället . Men bor ni där måste vi varmt rekommendera!

Ja och vi har varit med om ALLT också gällande hus. Ett hus visade sig ha 3 gånger för höga radonhalter och omkostnader för sanering skulle bli svindyra. Ett annat ställe där flöt allt från toalettavloppet i hallonbuskarna utanför huset – JA och synligt. I ett hus krullade sig tapeterna ned då vi var på visning, i ett fattades varmvattenberedare i nybyggt kök, ett låg intill största tänkbara elcentralen som såg ut som Armageddon möter moderskeppet, ett hus var så mögligt att vi skulle få riva allt och bygga ett nytt istället – ja ni hör ju, Ha ha ha, skulle kunna skriva en bok om alla knäppa husvisningar och konstigheter vi varit med om.

Nu väntar överlåtelsebesiktning av detta drömhus och så blir vårt nästa steg  att fixa i ordning här hemma, piffa upp och sätta vår Örby-pärla till försäljning <3 Självklart får ni följa med i varje steg från flytt till renovering av verkstad till yoga-studio osv osv. Så stay tuned!

Så TACKSAM. Så Lycklig. TACK.

Kramsté

//Tanja

20160527_193209

Här med nuvarande ägarna och så Erik! Ni ser ju att jag är typ lyckligast i världen? hus 1

Boningshuset från 1916 men enligt besiktning som tidigare utförts är det från sekelskiftet men först reggat 1916 – dvs den firar 100 år i år 🙂 nackrosa

Här lite av ån nu fylld med näckrosor – och varifrån vi kan åka båt ..lada

Lada med dubbelgarage, och ett jätteloft för parties samt andra tillbyggnationer – du ser också finfina snickeriverkstaden som kommer att bli yoga/mindfulness studio o cafe/gårdbutik …

Så här ser det ut inne i snickeriverkstaden idag så det blir till att fixa fixa fixa 🙂

verkstadkoket huset 2

Köket ! Med vededlad bak-ugn och ugn samt gasspis —- alltså drömmen!sovrum

Ett av sovrummen – alla har i stort sätt öppen spis – sååååå fint !