Sommarens godaste pannkaka med blåbär (glutenfritt, äggfri & mjölkfri)

pannkaka-vegan-tanja-dyredand-glutenfri

 

Sommarens mumsigaste pannkaka kommer här! Vegan, glutenfri och så galet god. Du kan variera den med annat än blåbär, exempelvis hallon, jordgubbar eller vad du känner för.

Nu väntar vi bara på att blåbärssäsongen kickar igång (om det blir någon i år?) så att vi kan plocka och fylla frysen full igen. Vi bor ju typ mitt ute i världens bästa blåbärsskog nu 🙂

Recept är till 1 portion (du ökar bara till hur många ni är)

Recept vegansk pannkaka glutenfri

  • 1 mogen banan (perfekt om du har övermogna bananer till detta)
  • 3 dl vegetabiliskt mjölk
  • 2dl glutenfri mjöl (jag hade bovete du kan ha i det du gillar)
  • 2tsk kardemumma
  • 2tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl valfritt bär, jag hade i blåbär
  • 1 tsk bakpulver
  • Steker gör jag i kokosolja eller annan ekologisk olja
  • Vill du ha sötare pankisar – knosar du i 3-4 dadlar i mixern.
  • en nypa salt.

Så här gör du

  1. Mixa alla ingredienser med 0.5 dl av mjölken i en mixer, matberedare eller handmixer.
  2. Pytsla sedan i resten av mjölken lite i taget i din smet.
  3. Mixa til fin smet.
  4. Låt stå i ca 15-20 minuter innan du sedan steker upp
  5.  För lite festligare: servera med lönnsirap, krossad choklad, nicecream, nutella eller vad du känner fört!
  6. NJUT 🙂
  7. TIPS:jag brukar göra några portioner utan bär och utan extra sötning med dadlar. De kan man sedan göra lite ‘matigare’ ex med groddar, avokado, bön-spread eller dylikt och ha till lunch/snack. Riktigt galet gott!

Ha en underbar onsdag. Kanske att vi ses ikväll på Studio Karma 18.45-20.15 för Sommar-Yin?

kramaste

dsc_0036

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *