Godaste sylten på Chia – på 4 ingredienser Behöver inte koka
Höstens absolut godaste sylt gör du på Chiafrön och behöver inte koka. Bara 4 ingredienser och rik på omega-3, protein, vitaminer och mineraler. Inget vitt socker!
Visar i korta Youtubeklippet hur! FILM FILM FILM—->
Du kan alltså välja vilket bär som helst – jag har gjort nu på både blåbär och hallon, tänkte också testa slånbär till hösten och nypon. Tror det blir smarrigt.
Recept utskrivet också
- Kvällen innan:Gör chiapudding – perfekt att köra kvällen innan. MEN här tar du dubbelt så mycket chiafrön som du brukar. Ett exempel: 2dl vatten 6-7 msk chiafrön. Rör om ordentligt och enligt vanliga anvisningarna.
- Välj ut 2-3 dl frysta bär (välj själv vad du vill ha) – mixa bären.
- Smaka av med naturlig sötning. Jag hade i 3-4 dadlar men du kan ha i agavesirap eller honung om du inte är fully-vegan – mixa bären först och sedan smaka av.
-
- Valfritt men himlans göttigt att blanda i mixdern: ca 1-2 färsk riven ingefära, 2tsk vardera av kardemumma & vanillj
- Blanda sedan din bärmix med chiapuddingen. Låt stå ca 15-20 min och sedan kan du avnjuta.
- Stjälper du upp gottigheten i burkar och har i kylskåpet håller de sig upp till en vecka. Dock tog vår marmelad slut på typ 1,5 dag här haha… kanongott och mycket nyttigt med bland annat Omega-3, proteiner, vitaminer & mineraler.
Nu åter till packning, flytten går i veckan.