andlighet,  Astrologi,  Författare Tanja Dyredand

Blessed MABON höstdagjämning

VIDEO—->

Den 22 september firar vi höstdagjämning, Mabon. När hösten övergår snart i vinterns skrud. Tema är balans, transformation och tacksamhet.

Vi firar andra skörden och tackar för moder jords gåvor, rotfrukter, äpplen, örter, nypon, rönnbär. Här är heliga äpplet och rådjuret med sin horn en återkommande symbol liksom höstens härliga färger och löv.

Om du vill duka upp till Mabon-middag kan du baka ett bröd, duka med löv, kvistar, blommor och annat som naturen bjuder just nu. Vill du göra en egen Mabon ritual kan du använda tema för tacksamhet. Tacka för det du har omkring dig, den rikedom du har och är. Tacka för all överflöd just nu.

Denna tid handlar också om transformation. Att höst transformeras till vinter: så ställ dig frågan, vad behöver du släppa taget om för att transformera dig till en mer harmonisk och balanserad person just nu?

Här är också tema balans, balans mellan ljus och mörker, värme och kyla, vatten och eld, jord och vind, driv/strävan och återhämtning. Så fråga dig själv nu: vad behöver jag för att få mer balans? Vad gör mig mer balanserad?

Personligen skördar jag även örter och annat nu och binder mina egna rökelser för året. Dessa rökelser laddar jag med olika mantran: exempelvis ”hälsa, tack att jag har överflöd av hälsa”. Pengar: ”tack att jag hr överflöd av pengar”. Karriär ”tack att mitt jobb/mina uppdrag är stor success”. Kärlek ”tack att jag är älskad för den jag är och har kärlek i överflöd”. osv.

Färger du kan jobba med nu i duktning/magiskas stunder/ ljusmagi är: gul, röd, orange, guld och jordtoner.

Kristaller: citrin, tigeröga, bernsten, ametist, akvamarin, lapis lazuli, grön aventurin och bergskristall för att ta några exempel.

Eteriska oljor: myrra & kanel är så bra just nu!

Ha en blessed MABON önskar vi från Sveriges Vänligaste Villa.