Mindfulness

En rostagg och stelkrampspruta – när livet inte blir som man tänkt sig

Här är den. Anledningen till akuten med stelkrampspruta igår, skalpererat finger, vila och antiinlflammatorisk hästkur i 10 dagar. En elak tagg från ros i fingret som fastnade och bröts av inne i fingret😓 😲
 
Då har man haft stelkramp i finger då~ check. En upplevelse jag inte rekommendera någon. Detta trots att jag alltså har stelkrampsskydd sedan tidigare. Har nog aldrig känt mig så extremt töntig att åka in till akuten pga en tagg men detta var riktigt hemskt. Åker man inte in direkt (jag valde att vänta i ett dygn pga trodde inte det var så farligt och ville inte sjåpa mig för en tagg) så kan det gå riktigt illa och i värsta fall går nervgift från stelkrampbaciller till hjärta och du kan dö. Eller du får kallbrand och får amputera.
 
Så typiskt. Vi hade just kommit hem från underbaraste semestern i Grekland, och jag går ut i trädgården för att påta och njuta av alla rosor som just slagit ut. 
 
TIPS: ALLTID ha tjocka handskar när du påtar i trädgård. Inte ta i jord om du fått stickor eller sår i händerna! Får du infektion i händer åk in och kolla direkt.
 
Var rädda om er. Var försiktiga.