Event

Galapremiär av filmen The Square Ruben Östlund – se filmen!

 

x675649-jpg-pagespeed-ic-m1v7pc9ljm

The Square av Ruben Östlund. SE denna FILM!

En fenomenal film som sätter fingret rakt i hjärtat och får dig att börja rannsaka inte bara dig själv utan samhället i stort. Den träffar rakt in. Borrar sig igenom. Även om vi gärna vill se oss som varmhjärtade människor med stor portion medmänsklighet har vi alla en gräns för hur långt vi kan gå. Den gränsen är ditt eget ego. När blir dina ’behov’ större än någon annans? När övergår önskad perfektion till ren galenskap med oanade konsekvenser?

Ruben Östlund gör det igen: berör och rör om. Suggestivt berättar han med stor närvaro och enorm filmkonst. Bildspelet med närgångna ögonblicken öppnar det nakna i scenerna men även hos dig som tittar. Skådespelarensemblens enormt fantastiska insats med charmigt förvirrade Claes Bang i spetsen, men även Elisabeth Moss (Handmaid’s tale, Mad Men, Top of the Lake m.m), Terry Notary,  Dominic West, Marina Schiptjenko med flera. Ibland är filmen ren underhållning där du skrattar rakt ut, för att i nästa scen sätta skrattet i halsen. Den där pinsamma känslan att man vill in i filmen för att göra om, göra rätt. Fast det egentligen handlar om ditt egna samvete. Det är tre timmar av känslomässig berg-och-dalbana. Som en låååång terapisession som är värt varenda sekund.

Att den vunnit guldpalmen är nog bara början. Den borde vinna även Oscars och vår svenska härliga guldbaggen i ett nafs. Vill du fördjupa dig ytterligare i Ruben (om du inte gjort det) se också Gitarrmongot, De ofrivilliga och Turist. Men nu innan du gör det, skynda till bio och kolla The Square. En film som helt enkelt bör ses på stor duk i biomörker.

Mycket tacksam att få dela denna härliga film på en av de roligaste galapremiärer någonsin i veckan.  En riktigt stjärnspäckad härlig premiär med Ruben, huvudrollsinnehavare Claes Bang och de flesta av vår svenska skådis- och kändiselit på plats. Allt signerat eminenta Wonderland Event. Tusen tack för inbjudan och vi var så ledsna att inte kunna fortsätta vidare på efterfesten på magiska Brillo. Men njutningen av filmen den består!

Tack igen- Ikväll kanske vi ses på d.Brands höstlansering? Om inte ha en magisk torsdag och kom ihåg att ta hand om dig och krama de du älskar lite extra.

Foto: de suddiga är mina. Annars lånat från Wonderland Event + pressbild.

kramaste

img_5595

Så mycket härliga människor på plats under galan. Bland annat Stellan! Alltid lika charmig och trevlig. Bild lånad GalaMagazine här–>

stellan-skarsgard-och-megan-everett