Plantbased Vegetarisk Mat

Happy 4th July – fira med cheesecake du slänger ihop utan ugn (glutenfri,vegan)

.

Idag säger vi Happy 4th of July till alla våra amerikanska vänner och firar med smarrig cheesecake med blåbär! Du tjoffar ihop den i ett nafs och behöver inte ugn. Denna är också helt nötfri, glutenfri och vegansk! 

Grundrecept cheesecake botten utan nötter

  1. Mixa 1 dl glutenfria havregryn, ca 10 urkärnad mjuka dadlar, 1dl cocosflingor,  2tsk raw vaniljpulver, 1tsk cayennepeppar, 2msk cocosolja (uppvärmd i vattenbad), gott också att ha i ca 1cm riven ingefära.
  2. Placera en platsfilm eller bakplåtspapper i en kakform med avtagbara kanter och tryck ned geggan så att du får en tårtbotten.
  3. Skjuts in i frysen när du gör fyllningen.

Grundrecept fyllning

1. Mixa 2 frysta bananer + 1 dl fryst mango (som du skurit i ca 1cm bitar och lagt in i frysen tidigare) med det feta från cocosmjölk (ni vet det som blir som en kräm längst uppe på mjölken), 2 msk pressad citronsaft, 4 urkärnade dadlar, 1tsk raw vaniljpulver, 1tsk cayennepeppar. Mixa så att det blir lite skummigt och likt en sockerkakssmet.Till blåbärskakan hade jag i lite extra kardeumma (typ 1-2tsk) och lite till vaniljpulver men man gör som man vill =)

  1. När du pytslat ut tårtbotten i formen fyller du den med frysta blåbär
  2. Stjälper sedan på med fyllning och in i frysen till det stelnar.
  3. Jag gjorde ett fint hjärta först men blåbären var för tunga och åkte in under täcket i frysen..så jag garnerade efteråt med blåbär, halverade jordgubbar och lite extra kardemumma.
  4. Mums!

Lycka till och ni kommer ihåg att njuta av kakan mindfully, dvs medvetet här och nu =)

 

Kramaste ( Namaste med kram) och ha en ljuvlig 4th of July

//Tanja