SkrattaPausa bok

Galapremiär #Heder på Viaplay – se serien genast!

Igår var vi VIP-inbjudna att se första avsnittet av nya serien Heder. En thrillerserie om en advokatbyrå specialiserad på kvinnovåld. En riktig PowerWoman kvartett vid rodret ~ som också skrivit manus och jobbat fram en hela serien från ax till limpa. Är galet impad av dessa womentrepreneurs ~ detta kommer att skapa nya vägar för kvinnliga kreatörer är en förhoppning. Till serien släpps även en podd med fördjupning efter varje avsnitt!

Fick GÅSHUD så många gånger, med både nervpirrande scener, skratt, rappa repliker, otäck känsla ibland av igenkänning och fenomenal skådespeleri. Fyra av mina absoluta svenska kvinnliga skådisar i en och samma serie som också ligger helt rätt i tiden (Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundkvist och Julia Dufvenius). För kvinnliga våldsoffer ökar visar statistiken, samtidigt som allt för många inte vågar anmäla förövare pga ork/rädsla och känsla av att det är så få anmälningar som ens blir uppmärksammade, än mindre leder till fällande dom.

Tyvärr fanns även en del otäck igenkänning som påminner om hur man som kvinna kan vara extra utsatt. I alla fall jag har vid sen hemgång kvällstid placerat nycklar mellan fingrar, som ett eventuellt extra vapen, om man upptäcker att en man går bakom en på gatan. Eller dessa oändliga dick-pics som män älskar att skicka via sociala medier och som jag fortfarande får varje vecka 🙁

Så TACK kvartetten för bra och viktigt manus. TACK @viaplaysverige och @Nentgroup som satsar på manus och produktioner där faktiskt fler än bara en kvinna får samsas i huvudroll.

Och tack bästa @wonderland.event & magiskt proffsiga @jorpes för inbjudan. Extra härligt att träffa så många godingar i minglet före och efter vip visningen. Många skratt och lite yoga blev det bland drinkarna ändå, trots att detta var ju min enda lediga kväll den här veckan då jag spelar in hemligt program … Skrattade med Hollywoodfruarna och yogade med Robert Aschberg, som här visar sin bästa yoga pose 😅🤷‍♀️🧘‍♂️ Kan tänka mig att göra ett nytt inspirerande hälsoprogram för att få svenska folket att stressa av mer, och Robban vore ju underbart att göra den med!

Foto: de suddiga har jag tagit de fina skarpa är Wonderland events egen fotograf 🙂