vänliga villan

Insnöade på Vänliga Villan & Hemska USA valet

Välkomna det som är JUST NU och se storheten i de små tingen är grundläggande inom Mindfulness.

Ibland är det lättare att ta sig till det. Ibland lite svårare. Som idag. Idag är vi helt insnöade. Busslinjerna här i Norrtälje kommun dit vi bor är  inställda tills vidare på grund av snökaos och blixthalka. Och vägarna ut från gården igensatta. Jag älskar dock snö, men när jag tyvärr missar ett exklusivt VIP-event jag verkligen var peppad för med Emevent så känns det riktigt tråkigt.

Liksom det hårresande USA-valet. Är helt i chock. Detta är fruktansvärt. Hur kan människor vara så förblindade att man över huvudtaget ens valt en total galning att leda nationen. Trump representerar ’den gamla normen’, en bakåtsträvare, en mansgris och normer som kastar oss tillbaka långt i utvecklingen. HBTQ+, kvinnors rätt till abort, rasistiska utspel och mycket mer. Nu har vi fått en  dåre för en världsnation. En dåre med koderna till kärnvapen. Har vi inte kommit längre 2016 ? Det är som Stewie Wonder sa här om dagen: ”Att välja Trump som president är som att tvinga mig ut och köra bil, och då vet alla ändå att är jag blind ”.

Att vara ledsen för att vi är insnöade är en sak. Snön smälter bort. Det gör tyvärr inte Trump.

Nu blir det till att tända brasan här hemma, försöka se de positiva i de små tingen. Njuta av snön, trots insnöad och hemska utfallet av valet. Det vi kan glädja oss åt är ändå våra kommande generationer. Valresultatet när folk födda efter 1982 (Millenials) skulle ha röstat. Där syns hur kommande generationer tänker. Så visst finns hopp! Nu handlar det om att se vad vi kan lära oss framgent. Hur vi kan fortsätta sprida kärlek och ljus när domedagskänslan blir allt för stark. Hur vi kan skapa gemenskap och känsla av hopp liksom glädje mitt i allt. Bli den förändring du vill se i världen!

14953886_10153894546990925_4818438722135958617_n

 

Skickar kärlek och styrka till alla idag. Det kan behövas.

Kramasté

//Tanja