Mindfulness

Minska Ångest efter USA-valet & stress vid snökaos – Mindfulness Tips


Du kan inte förändra USA-valet. Eller vädret. TACK för alla mejl om Mindfulness-tips på hur du kan minska oro och ångest efter USA-valet och maktlösheten med vädret.

Jag själv blev mycket förtvivlad igår. Det är en naturlig reaktion. Däremot om oron och ångesten sedan istället tar över så är det oerhört mycket onödig energi och tid som slukas.

Cirka 90 % av allt vi oroar oss för sker aldrig. Istället ödslar vi oerhört mycket tid och energi på det ändå. Vi målar upp scenarior och  ökar stresshormoner i kroppen.  Forskning visar att de som ältar och oroar ofta skapar också nya saker att älta och oroa sig för. Detta då hjärnan är lat, älskar upprepningar och skapar till slut beteendemönster som i sin tur bildar programmeringar. Till slut går vi på autopilot och skapar oro och ältande, ibland utan att vi ens tänker på det.

Det finns en rad bra övningar att ta till för att minska stress akut men också att hjälpa dig sluta älta och oroa dig. I filmen tar jag upp två. En annan är guidade meditationen med den blå ballongen. Den hittar du här—> 

tanja-dyredand-usa2016-valet-mindfulness-coach