Denna tårta med granatäpple är försvinnande god och perfekt också så här inför långhelger. Då den är glutenfri, mjölkfri och nötfri gör att den också passar perfekt på buffébordet och alla kan äta den oavsett om man har någon intolerans.
Till botten
- Mixa  3msk färskpressad kokosolja uppvärmt över vattenbad, 8-9 urkärnade stora dadlar, 1-2 cm färsk ingefära,  1,5 dl solrosfrön och 0,5 kokosflingor eller om du föredrar att istället ha i blötlagd bovete (samma mängd och som du blötlagt i minst 4 timmar) och nypa himalayasalt.
- Tryck ut botten i form med löstagbara kanter.
- Ställ in i frysen och gör fyllning
Till vit och rosa fyllning
- Gröp ut det feta från 4 burkar kokosmjölk och vispa till kokosgrädde.
- Gröp ut 2 avokado och vispa ned i kokosgräddeen.
- Tillsätt 3-4 msk vaniljpulver, 3-4 msk kardemumma, 2 tsk cayennepeppar.
- Tillsätt 4-5 tsk naturlig sötning (agavesirap,kokossocker, lönnsirap, honung (om du inte är helt vegan) smaka av då de alla ger olika typer av sötma). Vissa vill ha mer  sötma andra mindre. TESTA dig fram!
- Du har nu grundsats till den vita fyllningen. Dela upp den så att du får två delar fyllning.
- Den ena delen låter du vara som den är.
- Till den andra tillsätter du 0,5 dl granatäppelkärnor och  granatäppeljuice ca 0,5 dl lite i taget i kokosgrädde-röran.
- Pluppa sist i 4 msk kokosolja du värmt över vattenbad i röran men så att den inte klumpar sig.
- Ta ut botten ur frysen och fyll först den vita fyllningen över botten. Ställ in i frysen i ca 15 minuter.
- Ta ut och fyll på den lite mer rosa fyllningen.
- Skjuts in i frysen så att den stelnar.
- Så här långt kan du förbereda din tårta 🙂
Till garnering
- Ta ut från frysen ca 30 minuter innan den ska avnjutas och garnera med granatäppelkärnor, och eller annan frukt om du vill.
- NJUT 🙂
Här kan du läsa om hur nyttigt granatäppel är —>
Ha en fantastisk dag och njut av den Mindfully
Kramasté (Namasté med kram)
//Tanja
Hej Tanja,
Jag gjorde granatäpple tårtan i dag. Jag undrat hur du fick den andra fyllningen så rosa? Använde du vaniljsocker? För vaniljpulver gör ju allt brunt. Mvh Kirsti
Hej sorry för sent svar din kommentar hade hamnat pÃ¥ spam. Jag hade i lite bara av julen frÃ¥n granatäpple – men du kan färga mitt hallon eller annat för att fÃ¥ effekt – bara att testa sig fram. Annars gillar jag att den vanliga bruna färgen ocksÃ¥ ?? smaken är ju den samma! Kram //Tanja