Yoga

Ingen är mer värdefull än DU – tankar om medkänsla på yogamattan

 

Dagens yogatankar om medkänsla idag på yogamattan. Self-Love, compassion, acceptance.

”Det finns ingen mer värdefull än DU.

Inget mer värdefullt än allt det du är och kan erbjuda omkring dig.

Låt varje steg du tar hylla din egen storhet”

  • Känner du samma medkänsla mot dig själv som du känner för andra? Samma acceptans mot dig själv som mot andra? Eller är du mycket hårdare och krävande mot dig själv?

 

Ryggar du tillbaka och tänker, äsch hur kan jag vara så värdefull, det finns ju tusen andra som är mer värdefulla, betydelsefulla än lilla jag? Eller känner du, YES, exakt så här är det?

Imorse när jag gjorde min morgonmeditation (ja, uppe med tuppen idag (läs 5.30 pga åka snart till s-holm för möten) dök dessa tankar om medkänsla upp för mig. Medkänsla, självkärlek, acceptans (compassion & self-love)

Vi är ofta snabba med att känna medkänsla, kärlek och acceptans för andra. Bry oss om, ta hand om, hitta lösningar på utmaningar….för andra. Vad vi är sämre på är att känna samma medkänsla, omtanke, kärlek och acceptans för oss själva. Ofta ställer vi orimliga krav på oss själva, kräver saker som vi inte skulle kräva från våra medmänniskor.  Ofta har vi en tendens att vara mycket hårdare mot oss själva, i nästan alla anseenden, än hur vi möter andra. Något som i sin tur ger dig en känsla av att du inte ’duger’, ’är tillräckligt bra’, ’snygg’, ’duktig’, ’framgångsrik’, eller vad det nu är som du har som viktiga bitar i ditt liv.

Om vi istället lyfter oss själva en stund. Och ser till alla de egenskaper som gör dig unik. Som är allt vad du är. För det är det som lyfter dig till den du är. Och kom ihåg: du är precis perfekt, du är precis som du ska vara och du är allt det som du vill bli redan. Du är fantastisk.

Så hylla dig själv idag.

Lyft dig själv idag.

Se på allt det du är och acceptera att du är allt det och lite till. Du är perfekt med dina fantastiska egenskaper och brister, om vartannat. För det är den helheten som gör dig till den du är!

Så börja idag. Gör en liten övning i medkänsla, acceptans och självkärlek

Prova att känna samma varma omtanke vi känner för andra.

Så läs igenom meningarna nedan en gång till.

”Det finns ingen mer värdefull än DU.

Inget mer värdefullt än allt det du är och kan erbjuda omkring dig.

Låt varje steg du tar hylla din egen storhet”

Lyssna in vad meningarna säger dig. Vad väcker de för känslor. Tankar hos dig? Utan att döma bara se vad du känner när du läser dem. 

  • Föreställ dig sedan dig själv som tidig tonåring. Vad skulle du vilja säga till dig själv då för att peppa dig själv?
  • Vad skulle du vilja ge för omtanke till dig själv?
  • Vad skulle du önska att acceptera hos dig själv?
  • Vad hos dig själv älskar du mest?

Blunda. Ta sedan tre djupa andetag så att magen riktigt höjs. Andas ut.

Du kan nu fortsätta din dag.

Själv ska jag in till Stockholm idag så vi kanske ses där i storstadspulsen. Sedan blir det fix och trix inför Öppet hus i Yogastudion imorgon – 13:00-15:00 här på Vänliga Villan. Är du nyfiken på yin yoga och meditation med gong & klangskålar mejla tanja@stressaav.ni

Jag skickar dig som behöver det lite extra mängder av ljus och styrka idag. Kom ihåg att ta hand om dig och säga till de du älskar att du älskar dem lite extra idag.

Här en kort meditation om medkänsla—->>>