Event,  Mode & Design

Naim Josefi skapar magi med Gangs på Stockholm Fashion Week

 

naim-josefi-gangs-aw17-tanja-dyredand-stockholmfashionweek-2017

Älskade  Naim Josefi, öppnade årets upplaga av  modeveckan  Stockholm Fashionweek med kollektionen Gangs. En magisk kavalkad i  fraktaler, 3d-teknologi, denim och hållbarhet. JA och mindfulness om du frågar mig. Får gåshud bara jag tänker på catwalken.

Naim Josefi är en av de absolut mest spännande designers sedan flera år tillbaka och jag är så galet tacksam att få lärt känna honom genom åren. Hans fantastiska lekfullhet och stilsäkerhet är enastående. Och WOW vilken magisk visning det blev igår under mäktiga kristallkronorna på Berns. Fantastiska plagg med stilsäkra accessoarer till tonerna av suggestiv klassisk musik.

”Jag är så så nöjd nu”, säger Naim efter visningen. ”Det blev som jag hoppats och bättre till och med”

3D-teknologi, fraktaler, denim, gender equality och hållbarhet

Naim förklarar:

”Kollektionen Gangs  är skräddarsydda denimplagg med en del laserprinntade geometriska fraktalmönster – en haute couture som övergår i ready-to-wear – som kan ses som en hyllning till Yves Saint Laurents ’ The Mondrian Collection’ från 1965 men också till filmen ’Gangs of New York’ som inspirerat. Jag visar också en ren haute couture-klänning i paljetter gjorda av färgat stål”.

” För mig är gender equality en viktig del av skapandeprocessen, och framförallt vill jag visa på kvinnors oändliga styrka. Nu när jag själv blivit pappa, till en dotter, vill jag helt enkelt dedikera kollektionen till henne!”

”Hållbarhet är också något jag tänkt mycket på i kollektionen. Jag har jobbat med teknologin så att den skapar en hållbarhetsfunktion, då man genom den sparar 80 procent av vattenförbrukningen vid tvätt!”.

Inspiration från vetenskap, mönster och teknologi

”Min största inspiration är lekfullheten mellan vetenskap, mönster och vad du kan göra med teknologi.Fraktaler, det vill säga självlikformigt mönster som uppstår genom matematiska transformationer och som sedan återskapar sig själv är grunden i mitt designspråk.Genom teknologin kan jag sedan förverkliga mina idéer”.

”När jag skapar mina kläder är det mindfulness för mig. Jag är här och nu samtidigt som jag ser framför mig hur de kommer att se ut sedan på catwalken”.

 

Tack Naim för dig och ditt skapande. Ordet MAGI är det som kommer främst när jag personligen tänker på visningen. Magi som skapas i ögonblicket när kläderna sakta får komma till liv på personen som bär dem. Tack också till Red and Square Fashion PR för ett bra arrangemang! Själv blev jag extra förälskad i jumpsuiten – oh sådan liten pärla!

Sedan var det otroligt härligt att träffa så många godingar i vimlet, bland annat bästa eventmakerskan Mia Jorpes, Bahar Pars som nu är Oscarsnominerad (YEY!), Silvana Imam och så förstås mode-gurun Thomas Falkenstedt som jag saknat plenty i Stockholm..

Foto: överst lånat från Stockholm Fashion Week samt Naim Josefi. De andra mina egna..

naim-josefi-gangs-tanja-dyredand-stockholmfashionweek-2017

OOTD: kvällen till ära körde jag rockig ballerinastil….där skir plissékjol (vintage remake ) mötte skinnbyxor,

  • Skinnbyxor, fyndade second hand på Beyond Retro
  • enkla skinnboots från Paul Smith,
  • enkel svart top från Jean Paul Gaultier,
  • choker-halsband med utskuren dalahäst lånad av dotter,
  • skinnjacka Jofama,
  • nedtonad & rosig makeup: från Idun på bas från Mpicaut.