Blåbärsmuffin (vegan) utan ugn på 40 min – Härlig NationalDag från Vänliga Villan
Önskar dig en härligt stilla och återhämtande nationaldag idag. Här blir det mys och lugn. OBS Ingen yoga ikväll på Vänliga villan.
Bläbärsmuffins (Vegan) utan ugn på 40 min – perfekt att njuta av denna nationaldag detta kan vara det godaste recept jag någonsin gjort. Alla kategorier.
Recept Blåbärsmuffins vegan utan ugn
Raw Vegan (Nötfri, Glutenfri, Mjölkfri, fri från vitt socker). Du gör dem i ett nafs och receptet räcker till ca 4-6 cupcakes (beroende på storlek).
Botten (nötfri):
- Mixa 2-3dl valfria frön (jag hade pumpa- och solrosfrön och några sesamfrön) mixa dessa till ett fint mjöl.
- Pluppa sedan i ca 7-10 stora urkärnade mjuka dadlar,
- 3-4 msk kokosolja (uppvärmd i vattenbad),
- 1msk vaniljpulver,
- Ev några droppar saft från färsk citron.
- En knivsudd himalayasalt.
- Mixa till en massa du kan forma i dina händer till bollar. Är det för ’torrt’ ha i mkt lite vatten i taget. Är det för ’löst’ i med lite mer frön i taget.
- Sedan tjoffar du in botten i dina former. Ställ åt sidan och gör fyllningen.
Fyllning:
- Mixa ca 1/2 liter blåbär med en banan så att du får en bläbärsröra. Du kan också knosa med gaffel om du vill ha lite större bitar.
- Sedan vispar du kokosgrädde, dvs vispa det hårda som bildas överst på kokosmjölksbunken med vanlig elvisp (på låg effekt så den inte blir grynig). Tillsätt ev ngn naturlig sötning här, ex jag hade i lite vaniljpulver och 2 tsk agave.
- Lägg undan lite kokosgrädde om du vill ha extra effekt och spritsa lite över körsbärsröran
- Sedan vänder du försiktigt blåbärsröraen i resten av kokosgrädden.
- Stjälp upp kokosgrädde-blåbärsröran över muffinbotten.
- Valfritt: jag spritsade sedan på lite vit kokosgrädden fint över fyllningen.
- Jag toppade idag med några blåbär, raw hemgjord choklad som jag hackat och så ätbara penséer!
- Du kan nu njuta av muffen direkt!
Hoppas du får en fin nationaldag