Gotta,  Plantbased Vegetarisk Mat

Julens godaste Tårta med granatäpple utan ugn på 1 timme (glutenfri, vegan)

 

Julens godaste tårta med granatäpple gör du utan ugn på en timme!  Då den är glutenfri, mjölkfri, äggfri och nötfri gör att den också passar perfekt på buffébordet och alla kan äta den oavsett om man har någon intolerans. Perfekt till jul och nyår men annars också förstås!

Till botten

  • Mixa  3msk färskpressad kokosolja uppvärmt över vattenbad, 8-9 urkärnade stora dadlar, 1-2 cm färsk ingefära,  1,5 dl solrosfrön och 0,5 kokosflingor eller om du föredrar att istället ha i blötlagd bovete (samma mängd och som du blötlagt i minst 4 timmar) och nypa himalayasalt.
  • Tryck ut botten i form med löstagbara kanter.
  • Ställ in i frysen och gör fyllning

Till vit och rosa fyllning

  • Gröp ut det feta från 4 burkar kokosmjölk och vispa till kokosgrädde.
  • Gröp ut 2 avokado och vispa ned i kokosgräddeen.
  • Tillsätt 3-4 msk vaniljpulver, 3-4 msk kardemumma, 2 tsk cayennepeppar.
  • Tillsätt 4-5 tsk naturlig sötning (agavesirap,kokossocker, lönnsirap, honung (om du inte är helt vegan) smaka av då de alla ger olika typer av sötma). Vissa vill ha mer  sötma andra mindre. TESTA dig fram!
  • Du har nu grundsats till den vita fyllningen. Dela upp den så att du får två delar fyllning.
  • Den ena delen låter du vara som den är.
  • Till den andra tillsätter du 0,5 dl granatäppelkärnor och  granatäppeljuice ca 0,5 dl lite i taget i kokosgrädde-röran.
  • Pluppa sist i 4 msk kokosolja du värmt över vattenbad i röran men så att den inte klumpar sig.
  • Ta ut botten ur frysen och fyll först den vita fyllningen över botten. Ställ in i frysen i ca 15 minuter.
  • Ta ut och fyll på den lite mer rosa fyllningen.
  • Skjuts in i frysen så att hela tårtan stelnar. Tar ca 15-20 minuter.
  • Så här långt kan du förbereda din tårta 🙂 eller om du vill äta den med en gång.

Till garnering

  • Garnera med granatäppelkärnor, bär eller annan frukt, nötter frön vad du vill.
  • Har du fryst tårtan tar du ut den ca 30 minuter innan den ska avnjutas och garnerar då.
  • NJUT 🙂

Här kan du läsa om hur nyttigt granatäppel är —>

Ha en fantastisk dan-före-dan. Här ska vi göra veganska gottigheter idag till julbordet: bland annat Veganska köttbullar, Jansson, rödbetssallad, grönkålssoppa, grönkålssallad, vegansk färskost, ärtpesto, auberginesillen är redan i lag.

Kramasté (Namasté med kram)

//Tanja