Dryck,  Plantbased Vegetarisk Mat

Så gör du pistagemjölk på 2 minuter

På 2 minuter har du din nötmjölk klar!

Igår skrev jag om 15 anledningar att äta pistagenötter varje dag. Här bästa tipset på hur du gör egen galet god pistagemjölk på ynka 2 minuter.

Vill du inte ha pistagenöten kan du byta ut den mot ex mandel, hasselnöt, macadamia osv. Eller vill du ha nötfritt – kör du på solrosfrön istället och får solrosfrömjölk 🙂

Här film hur du gört >>>>

  1. Blötlägg 2,5 dl pistagenötter (eller valfri nöt) i minst 4 timmar eller över natten
  2. Mixa med 1 liter vatten
  3. 2 tsk äkta vaniljpulver (valfritt)
  4. Vill du smaksätta med sötning använda 1tsk agavesirap ellr som jag 2 stora urkärnade dadlar (valfritt).
  5. Mixa till du får en mjölkig konsistens.
  6. Sila genom silduk, grov linne- eller bomullsduk.
  7. Klart. Håller i kylskåp i 3-4 dagar 🙂

Pistagenöten är egentligen ingen riktig nöt trots att den heter så, utan fröet från en pistagebuske, vilket innebär att om man är nötallergiker så kan man ibland ändå äta pistage.

Mjölken är sedan kanongod att ha i din smoothie, bakning eller njuta som den är.

Ha en fin dag

Kramasté

//Tanja

pistagemjölk DSC_0097 DSC_0108 DSC_0109 DSC_0113 mindfullytanja youtube pistage